Siverek Gençlik Platformu Çalışmaları

'Bir sevdadır Siverek' sloganıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor

Siverek Gençlik Platformu Çalışmaları
   Siverek dışında üniversite okuyan gençler tarafından kurulan Siverek Gençlik Platformu, "Bir Sevdadır Siverek" sloganıyla başlattığı çalışmalara devam ediyor.

      Üç ay önce bir grup üniversiteli öğrencisi tarafından kurulan Siverek Gençlik Platformu ilçenin kırsal alanında çalışmalarına devam ediyor "Bir Sevdadır Siverek" sloganı ile başlatılan çalışmalar kapsamında "Bir Kalem Bir Defter" kampanyası ile ilçedeki köylerde okuyan maddi durumu yetersiz öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuldu. Okullarına on bin kırtasiye malzemesi toplandı.

     Türkiye'nin 81 ilinden gelen yardımlarla gerçekleşen kampanyada Kapıkaya, Yeditaş, Darıcalı, Yücelen, Çaylarbaşı, Eğriçay, köylerine yardım paketlerini ulaştıran Gençlik Platformu üyeleri köy okullarından sonra üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kitap kampanyasını başlattı.
      Siverek Gençlik Platformu Başkanı Suat Gün yaptığı açıklamada "Üniversite okuyan Siverekli kardeşlerimizle bu platform çatısı altında buluşmak mutluluk verici. "1 Kalem 1 Defter" projesini başlatırken Siverek'teki temel sorunlarımızdan birisinin eğitim olduğunu hepimiz biliyorduk. Öncelikle bu soruna dikkat çekmek istedik. Platform olarak ileride yapacağımız kültürel ve sanatsal faaliyetler olacaktır. Etkinliklerimizi insanlarımızın ve gençlerimizin bilinçlenmesi, Siverek'i tanıması ve tanıtması üzerine şekillendiriyoruz. Yakın zamanda gerçekleşecek projelerimiz için eğitim gönüllülerinden destek bekliyoruz" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER