Osmanlıca Türkçesi Kurs Kayıtları Başladı

Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi tarafından Osmanlıca Türkçesi kursu kayıtları başladı.

Osmanlıca Türkçesi Kurs Kayıtları Başladı
Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi tarafından Osmanlıca Türkçesi kursu kayıtları başladı.

     Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'ne başvuru yaparak kayıt yaptırabilirler, talep sayısının fazla olması halinde periyodik bir şekilde devam edecektir.

      Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Aslanparçası konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti."Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı işbirliği ile milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatımıza kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amacıyla Gençlik Merkezimizde ücretsiz olarak Osmanlı Türkçesi kursları düzenleniyor, İki kurum arasında yapılan protokole göre Osmanlıca kursları iki yıl boyunca kursiyerlerini ağırlayacak, Ayrıca Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir.

OSMANLI TÜRKÇESİ NEDİR?

13 ile 20. yüzyıllar arasında Anadolu'da ve Osmanlı Devleti'nin yayıldığı bütün ülkelerde kullanılmış olan Osmanlıca Türkçesi, Arapça ve Farsça'dan etkilenmiş, Türkiye kültür hayatının bir merhalesini oluşturan Osmanlı Kültür ve medeniyetinin ana omurgası oluşturan bir dildir.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER