Paletli Ambulans Nerede?

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde özellikle kış mevsiminde hastalara daha hızlı müdahale edilmesi için tahsis edilen paletli ambulanstan eser yok.

Paletli Ambulans Nerede?

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde özellikle kış mevsiminde hastalara daha hızlı müdahale edilmesi için tahsis edilen paletli ambulanstan eser yok.

2012 yılında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleri ile Siverek’e kazandırılan paletli ambulansın hastalara müdahalede kullanılması gerekilirken paletlerinin söküldüğü iddia edildi.

İlçede son günlerde etkili olan kar yağışı sonrası kırsal mahallelerde birçok köyün ulaşım yolu kapandı. Yol açma çalışmaları devam ederken bazı köylerde acil hastalanan vatandaşlara müdahale etmek için gönderilen ambulansların paletli olmadığı görülürken, müdahaleye giden ambulansların kara saplanması sonucu birçok hastaya geç müdahale edildi.

TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ İDDİASI

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre paletli ambulansın iki gün önce trafik kazası geçirdiği iddia edildi. Ancak kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre iki gün önce trafik kazası geçirmediği aracın yolda kaldığı iddia edildi.

PALETLİ AMBULANS AMA PALETLERİ YOK!

Kış aylarında özellikle kar yağışının yoğun olduğu alanlarda kullanılmak üzere tahsis edilen paletli ambulansın paletlerinin sökülerek istasyona bırakıldığı iddia edildi. Yoğun kar yağışının yaşandığı bugünlerde hastalara müdahale etmek için giden sağlık çalışanları saatlerce kırsal mahallelerde mahsur kalıyor.

Paletli ambulansın neden sahada olmadığı ile ilgili yaptığımız görüşmelerde her yetkiliden farklı bilgiler aktarılırken asıl nedeni vatandaşlar merak ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER