Ramazan Beyazpirinç Siverek'te Defnedildi

Ramazan Beyazpirinç Siverek'te Defnedildi

Ramazan Beyazpirinç Siverek'te Defnedildi

ŞANLIURFA'nınSiverek ilçesinde  defnedilen Pkk'lıRamazan Beyazpirinç'in cenazesine Şanlıurfa milletvekilleri Dilek Öcalan veİbrahim Ayhan katıldı.


      Yaklaşık 6 ay önce Van ilinde güvenlikgüçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilen Pkk'lı RamazanBeyazpirinç Van ceza evinden Ankara'ya tedavi edilmek üzere kaldırıldığıhastanede hayatını kaybetti.


     Yakınları tarafından hastaneden alınan cenazeSiverek ilçesine getirildi. Siverek Belediyesine ait asli mezarlı morgunakonulan cenaze öğle namazının ardından asri  mezarlıkta defnedildi.


      Ramazan Beyazpirinç'in cenazesine katılanŞanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan şöyle dedi. "  Türkiye hükümeti tarafından durdurulan ve Türkiye'yisavaşa sürükleyen AKP iktidarına sormak istiyoruz, daha ne kadar kan dökerekkandan besleneceksiniz,  daha ne kadarinsanları diri diri yakacaksınız, Kürt halk önderi sayın Abdullan Öcalan'ıneğer benim yanıma müzakere için gelecekseniz önce hasta tutsakların tedavisinive tahliyesini yapacaksınız demişti. Düşmanlık yapmanın kardeşi kardeşevurdurmanın kimseye faydası yok, tekrar demokratik  müzakerelere başlanmasının an be an zamanıdır,bu savaş bin yıl daha sürse sonuç olarak müzakere masasına  oturlarak çözülecektir, ne kadar öldürseniz nekadar bitirdik deseniz de Kürt halkını öldürerek bitiremezsiniz,  bu günde bir adım dahi geri  atmadan bu mücadeleye devam edeceğiz bunu herkesin bilmesini istiyoruz." Dedi.


       Dilek Öcalan'ın ardından konuşan İbrahimAyhan Kürtçe konuştu, cenazede toplanan kalabalığı selamlayan Ayhan, şehitlerölmez, onların canını verdiği bu mücadeleyi ileriye taşıyacağımızdan kimseninşüphesi olmasın dedi.


  Mezarlıkta toplanan kalabalık sık sık sloganatarak intikam diye bağırdı.


Asrimezarlıkta defin işleminin ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER