Siverek Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Siverek Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Siverek Kadın Platformundan Basın Açıklaması

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesinde  Şanlıurfa valiliğitarfaından 8 mart tarihine kadar gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanmasına rağmenSiverek ilçesinde kadın platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.


    Sivil toplum kuruluşu üyeleri ve siyasi partiyemensup kadınlardan oluşan Kadın platformu üyeleri ilçenin kale mahallesiAğaçhan parkında basın açıklaması yaptı. 


      Parkta toplanan yaklaşık 200  kişilik kadın grubu  adına basın açıklamasını DBP Belediye meclis üyesi Berivan Çetiner okudu. Çetiner yaptığı açıklamada şöyle dedi. " SavaşHükümetinin halklara, kadınlara, emekçilere ve doğaya yönelik saldırılarını hızkesmeden devam ettirdiği bu süreçte " Dünya emekçi kadınlar günü" olan 8 Mart'ıdireniş gücüyle karşılıyoruz.  Acılarımızı,üzüntülerimizi,  öfkelerimizi isyanaçeviren ve isyanımızı özgürlüğümüz için örgütleyelim örgütsüz tek bir kadınkalmadığında özgürlüğümüzün yolu açılacaktır. Yaşasın kadınların örgütlümücadelesi" dedi.


 Yapılan basın açıklamasının ardından  kalabalık kadın grubu kısa süreli müzikdinletisi düzenledi. Yapılan etkinliğin ardından kadınlar olaysız şekildedağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER