Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hasta yakınları tarafındandarp edilen 112 acil servis ekibinde görevli bayanın darp edildiğine dikkatçeken sendika üyeleri acil servis önünde basın açıklaması yaptı.


   Şanlıurfa TürkSağlık sen Şube Başkanı Selami Balcı yaptığı açıklamada şunları kaydetti" Güngeçmiyor ki sağlık kurum ve kuruluşlarından bir şiddet vakası yaşanması. Hergün Gazete sütunlarında boy gösteren bu şiddetin bir örneği de ne yazık kiilçemizde de yaşandı.    İlçe 112 acilsağlık hizmetlerinde çalışan ATT arkadaşımız şiddete maruz kalmıştır. Şiddetinhiçbir mazereti olamaz. Görev başındaki sağlık çalışanına saldırmak çirkin veinsanlık dışı bir davranıştır. Kutsal bir görev yerine getiren sağlıkçalışanlarına yapılan böyle bir saldırı kabul edilemezdir. Bu şiddetinsorumlusunun bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz.


Bu saldırı ne ilktir nede son olacaktır. Sağlıkta şiddetartık rutin hale gelmektedir. Sağlık bakanlığı şiddete sıfır tolerans diye yolaçıktı ama ne yazık ki şimdiye kadar hiçbir somut adım atmamıştır. Bu sorunüzerindeki vurdumduymazlık şiddetin bu hale dönüşmesindeki en büyük sebeplerdenbiridir artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adımatmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemleralınmalıdır.


            Bu konudayapılacak ilk iş şiddet uygulayanlara verilen cezaların artırılmasındangeçmektedir. Çalışanların güvenliklerinin sağlanması ve caydırıcı olması içincezalar artırılmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlıkçalışanlarının hakkıdır. İnsanların hayatta kalması için hizmet üretilen bukurumlarda görev yapan herkesten önce sahip olması gereken bir haktır.


            Biz Türk Sağlık- Sen olarak sağlıktayaşanan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını istiyor. Her zamansağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduğumuzu buradan bir kez dahahatırlatıyoruz. Türk sağlık- sen çalışanları asla yalnız bırakmayacaktır''  dedi.


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER