2013 YILINA DAMGASINI VURANLAR

2013 YILINA DAMGASINI VURANLAR

2013 YILINA DAMGASINI VURANLAR
Gazeteci Şükrü Dolaş ve Lütfü Yalgı 2013 yılına damgasını vuran haberleri sizler için derledi. 



Acılı ve çaresiz bir babanın dramını gazete sayfamıza taşıdık. 



Bir vatandaşın çata içinde bulduğu 8 bin TL değerinde ki altını sahibine verdi. Altınları bulan vatandaş kirasını ödeyemeyecek kadar mağdur olmasına rağmen bu hareketiyle Siverek'te insanlığın ölmediğini bize gösterdi.



    Siverek'in tanıtılması için yapılan bisiklet yürüyüşleriyle ilçemizin güzel yanlarını Türkiye'ye tanıtımına katkı sunmaya çalıştık.


 
     Siverek'te bulunan insan kemikleri sadece ilçemizde değil Türkiye'de heyecan yarattı. Bulunan insan kemikleri günlerce konuşuldu. Yapılan incelemelerin ardından bulunan kemiklerin 50 yılık veya daha eski olduğu belirtildi.




Batı illerine sevk edilen uyuşturucu maddelerin geçiş güzergâhı durumunda olan ilçemizde polis 2013 yılının son günlerine kadar uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı. Yıl boyunca yapılan operasyonlarda yüzlerce kilo uyuşturucu ve onlarca zanlı ele geçirildi. 




Biz gazeteciler yaptığımız haberler ve çektiğimiz fotoğraflarla tarihe tanıklık yapıyoruz. İşimiz insan ve doğa bazen acıyı, gözyaşını fotoğraflıyoruz, bazen de sevinci maalesef işimizi yaparken uğruna emek yediğimiz vatandaşların saldırısına uğruyor tartaklanıyor cihazlarımız kırılıyor her şeye rağmen her şey Siverek için deyip doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz.



 
     Bölgemizin ekonomisine büyük katkısı olan Karacadağ eteklerinde hayvancılıkla uğraşan geçici göçerleri ziyaret ederek sorunlarını dinledik.



Geçtiğimiz yıl Siverek'te hizmet vermeye başlayan 200 yataklı devlet hastanesi içerisinde hastaların yoğun olduğu bölgede yılan görüntülendi.




Bölgedeki işsizliği en aza indirmek için 8 ay geçici olarak Toplum yararına çalışma programı kapsamında (İş-Kur) 650 kişin alınacağı iş başvurusunda yoğunluk yaşanmasından dolayı yoğunluğa müdahale eden polislerin insanlara gaz sıkması karelere yansıdı.




Adını Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'den alan bulvarın ismi belediye meclis kararıyla değiştirilerek İdam edilen Başbakanlardan Adnan Menderes'in ismi verildi.




Devlet hastanesinde çıkan yangın, hastalara ve çalışanlara korkulu anlar yaşatırken yangının nedeni halen kesinleşmediği belirtiliyor.




 Siverekliler dışardan sert mizaçlı görünseler de aslında duygusal insanlardır, yuvasından düşen leylek için itfaiye ve savucak köylüleri seferber oldu.




    Siverek Belediyesi itfaiye ekipleri yangınlara sellere, trafik kazalarına müdahale edip insan yaşamını kurtardığı kadar itfaiye için tüm canlılar önemlidir itfaiye ekipleri su kuyusuna düşen kediyi çıkarmak için kuyuya inerek kediyi kurtarmanın mutluluğunun yaşadılar.




Kentimizde hep iyi şeylerle elbet karşılaşmadık hastanede biriken çöpleri gazete sayfalarımıza taşıyıp bu konuda duyarlılık sağladık.




Bedensel engelli kardeşlerimiz için başlatılan mavi kapak kampanyasına öğrencilerimiz o küçük yüreklerinde taşıdıkları merhametle birçok insan ders verdiler.




Siverekliler olarak dünyada yaşananlara sesiz kalmadık. Sivil toplum kuruluşlarımız meydana çıkıp zulüm ve baskılara karşı hep bir ağızdan kahrolsun diyebildi.




Kentimizin en önemli sorunların başında eğitim sorununu gördük, her fırsatta eğitim sorununu dile getirdik. Kalabalık 133 kişilik sınıfları Türkiye Gündemine taşıdık. Devlet tarihinde ilk kez Siverek'te 56 yeni okulun yapımı kararı alındı okul yapımlarına başlandı halen inşattı devam eden okullarımız var.




   Su yaşamın vaaz geçilmezi dedik, susuz köylerimizin sorununu dile getirip köylerde kadınlarımızın çektiği su çilesini fotoğraflarken, bunun yanında yüz yıl sonra suya kavuşan onlarca köylümüzün sevincini objektiflerimizin aracılığıyla yansıttık.




Beynin gıdası kitaptır dedik, kitap kampanyalarını gazetelerin sayfalarına taşıyarak bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalıştık.




Öğretmenlerimiz başta olmak üzere kamuda çalışan emekçilere yönelik saldırılara karşı yürüyenlerle yürüyüp her türlü şiddete hayır dedik.




İlçemize de bulunan çay bahçeleri Belediye tarafından duvarları ve çay ocakları yıktırılarak halka açık alanlar haline getirildi.




İlçe Emniyet Müdürlüğü başta genel şiddet olmak üzere kötü alışkanlıklar konusunda öğrenci velilerine seminer verildi.




2013 yılında gerek belediye gerekse Siverek İl yapma ve kalkındırma derneği ilçenin kırsal kesimine yüz binlerce ağaç dağıttı bu konuda da duyarlılık oluşturmak amacıyla köylere kadar gidip olayı haberleştirdik.




Siverekliler ters insanlardır diyorlardı bazen gülüp geçiyorduk. Ancak şirin kuyuda bir vatandaş ucuza aldığı kapıyı evinin bahçesine ters takınca bu tersliği gazete sayfalarına taşıdık.




Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için duygusunu geliştirmek adına Siverek yardımlaşma derneğimizin yetimler için yaptığı tüm hayırlı çalışmalarını sayfalarımıza taşıdık.




 Vefa duygusunun önemini gelecek kuşaklara taşıma adına babalar gününde engelli Babalara yapılan anlamlı ziyaretleri dile getirip vefa duygusunu katkı sundu.




Kazaların önlenmesi amacıyla Selimpınar mahallesinde yolu kapatan vatandaşları taleplerin dile getirdik, taleplerin ardından yol kapatılan güzergâha üst geçit yapıldı.




   İlçede 2013 yılında en çok konuşulan ve tepki gösterilen olayların başında elektrik kesintileri geliyordu. Yol kapatan sorunun dile getiren vatandaşın sesini basına yansıttık.




2013 yılının tartışmalı ama su götürmez gerçeği son on yılın soğuklarının yaşandığı karacadağ bölgesinde eşeklerin donmak üzereyken fotoğraflanıp haberleştirilmesi oldu. Haber günlerce Türkiye kamuoyunda tartışıldı.


Hazırlayan: Şükrü Dolaş - Lütfü Yalgı

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER