Şanlıurfa’da Şeyh Salih Aruri için cenaze namazı kılındı

İsrail, 2 gün önce Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hamas ofisine saldırı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şeyh Salih Aruri için Şanlıurfa’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenlendi.

Şanlıurfa’da Şeyh Salih Aruri için cenaze namazı kılındı

Filistin direnişinin sembol isimlerinden olan ve Hamas lideri İsmail Heniyye’nin yardımcılığı görevinde bulunan Şeyh Salih Aruri, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hamas ofisinde İsrail tarafından yapılan saldırı sonucu şehit oldu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Aruri için dün akşam yatsı namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan namazın ardından Rabia meydanında basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını AGD ve MGV Şube Başkanı Erol Sönmezsoy okudu.

Sönmezsoy, “İsrail mikrobu yeryüzünden silinmedikçe bir an olsun durmayacağız” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Şeyh Salih Aruri’nin şehadetiyle Filistin direnişine ve özgür Kudüs mücadelesine darbe vurduğunu sanan İsrail rejimi bilmelidir ki; bu suikast mücadelemizi alevlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Milyonlarca şehit ile birlikte gerçekleştirdiğimiz özgür Kudüs yürüyüşümüz durmaksızın devam edecektir. Şeyh Aruri’nin bıraktığı mirasa sahip çıkacak olan Müslümanlar, direniş sancağını bir an olsun yere düşürmeyecektir.

“Allah’tan (cc) başka kimse ne bir an ileri veya geri çekebilir. Bu yaşa ulaşacağımı ilk etapta hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah'a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz” sözleriyle daima hatırlayacağımız Şeyh Salih Aruri’nin akıbetine talip olan milyonlarca Müslüman olarak İsrail mikrobu yeryüzünden silinmedikçe bir an olsun durmayacağız, bir an olsun gevşemeyeceğiz ve bir an olsun kararlılığımızı elden bırakmayacağız”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER