Siverek-Der'den 'Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed' Konferansı

Siverek-Der'den 'Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed' Konferansı

Siverek-Der'den 'Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed' Konferansı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından 'Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed' adlı konferans düzenlendi.


Yenişehir mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen programa AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç, STK Temsilcileri, Siverek-Der üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ardından açılış konuşmasını yapan Siverek-Der Başkanı Celal Koç, "Değerli misafirler, insanlığın peygamberimizin mesajından gittikçe uzaklaştığını ve uzaklaştıkça çıkılmaz yollara girdiğini görebilmekteyiz. İnsanlık O'nun yüce ahlakından uzaklaştığı oranda maddi ve manevi sıkıntılara, belalara ve tuzaklara maruz kalmaktadır. İnsanlık dinin çağrısından yüz çevirdiği için Kürdistan mazlum, Mescidi Aksa mahzun, Yemen viran, Suriye harabe ve daha ismini zikretmediğim diğer İslam ülkeleri biçare durumdadır şuan. Allah'ü Teâlâ'nın 'Peygambere Uyun' emrine uyulmadığı için insanların şiddetli bir cezaya çarptırılacağı bize bildirilmektedir. Çözümün bize göre tabi olmak olarak görürken, Resulullah önderimizdir sloganını kendimize şiar ediniyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilene tabi olmaktır çözüm. O'na tabi olduğumuz vakit gerçek huzur ve mutlulukla tanışacağız. Peygamberin mesajını her yere götürmeli, herkese ulaştırmalı, onun sevgisini tüm yüreklere ulaştırmalıyız. Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir. Yüzde 99'unu Müslüman olarak bildiğimiz ülkemizde gazetelerde, billboardlarda eğer Resulullah'a hakaretler yapılabiliyorsa, biz Müslümanlara büyük sorumluluklar düştüğünü bilmemiz gerekiyor" dedi.


Ardından selamlama konuşması için kürsüye davet edilen AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, son dönemlerin İslam alemi açısından zorlu geçtiğini söyledi.

"Ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız"

Gülpınar, "Bugünlerde insanlık zorlu dönemlerinden birini yaşıyor özellikle İslam âlemine baktığımızda genel olarak özelde de kendi ülkemize baktığımızda maalesef ki ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Tabi bunun ilacı, bunun çözümü bizler hep en başından beri inanmış insanlar olarak bu işin formülünün Kur'an-ı Kerim'de, Hazreti Resulullah'ın yaşantısında, O'nun hayatını tatbik etmek olduğunu biliyoruz. Ama bilmeyenler işte maalesef bu sıkıntılar bugün başımıza ve önümüze getiriyorlar. Eğer biz inandığımız gibi yaşarsak ve gerçek manada iman edersek özellikle burada bu güzel genç arkadaşlara sesleniyorum. İnşallah Siverek-Der'in bu düzenlediği programlar bundan sonra katlanarak artar, daha güzel programlara ben imza atacaklarına inanıyorum. Bu salona özellikle gençlere yetersiz gelir, çok daha fazla genç bu salonları tıklım tıklım doldurur ve işte bizim arzuladığımız genç nesil, özellikle de benim hemşerilerim arasında zuhur eder ve Siverek-Der'de buna vesile olur" dedi.

"Peygamber Efendimizi anlatın"

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Milletvekili Gülpınar, "Değerli gençler sizden rica ediyorum. Siz zaten inanmış gençler olarak buraya toplandınız ama sizinde mutlaka arkadaş çevreniz, tanıdığınız, yakın çevreniz vardır. Bunlarla sohbet ettiğinizde, bunlarla bir araya geldiğinizde bu tür programlarda öğrendiklerinizi, kendi ilminizi, Peygamber Efendimizin ahlakını, O'nun nasıl bir insan olduğunu, eğer O hayatta olsaydı bu sıkıntıların hiç birinin yaşanmayacağını insanlara, kendi genç arkadaşlarınıza aktararak, sizlerde en azından bu sorunların bertaraf edilmesine bir nebze de olsa katkıda bulunabilirsiniz" diye konuştu.

Milletvekili Kasım Gülpınar konuşmasının ardından sahneye çıkan Araştırmacı-Yazar Muhammed Özkılınç, Hz. Muhammed'in yaşantısı ve o dönemde yaşananlarla ilgili bilgiler verdi.

Program ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerin ardından Siverek-Der tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Y
aklaşık 2 saat süren programda salonun dolması nedeniyle çok sayıda kişinin ayakta izlemesi dikkat çekti. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER