Siverek Savaş Alanına Döndü

Siverek'te sabah saatlerinde elektrik kesintilerini protesto etmek için DEDAŞ'a yürüyen çiftçilere Polis İlçenin Mehmetçik Kavşağında müdahale edince ortalık savaş alanına döndü.

Siverek Savaş Alanına Döndü
     Siverek ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden ve yol kapatmaya çalışan çiftçilere polis müdahale etti. Elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını ve ürünlerinin kuruduğunu belirten bir grup çiftçi, Siverek-Diyarbakır karayolu Mehmetçik Kavşağı'nda toplandı. 


     Burada bir süre bekleyen çiftçiler, barikat kurarak yolu ulaşıma kapatmak istedi. Polis ekipleri, dağılmaları konusundaki uyarıları dikkate almayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Siverek-Diyarbakır karayolunu savaş alanına çeviren gruba Polis TOMA ve Akrep ile dağıtmaya çalıştı. Zaman zaman araçların geçişinde zorluk yaşanırken çevrede bulunan vatandaşlar Polis'in kullandığı biber gazından etkilendi.

BELEDİYE BİNASINA TAŞ YAĞMURU

      Yenişehir mahallesinde yapılan müdahalenin ardından öfkeli kalabalık şehir merkezine gelerek Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye ve Kaymakamlık binasını taş yağmuruna tuttular. Hızını alamayan öfkeli kalablık Belediye önünde bulunan Belediye Başkanı'nın makam aracının camlarını kırdı. Polis'in şehir merkezine gelmesi ile birlikte burada bulunan gruba gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. İlçe belediyense girmek isteyen göstericilere Polis'in müdahalesi sert oldu. Belediye çalışanlarından bazıları göstericileri engellemeye çalışması dikkat çekti. Polis'in müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler daha sonra DEDAŞ tahsilat bürosuna doğru yürüyüşe geçtiler. 

VİDEO HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DEDAŞ Tahsilat Bürosunu Ateşe Verdiler


      İlçenin kanlıkuyu meydanında bulunan DEDAŞ tahsilat bürosuna giden öfkeli kalabalık burada giriş kapısını kırarak binaya girdiler. İçeride bulunan bilgisayar ve elektrik saatlerini toplayıp ateşe verdiler. Kısa sürede büyüyen yangın binanın tamamını sardı. Yangının etkisi ile altta bulunan iş yerleri de yangından etkilendi. Olay yerine gelen itfaiye erleri yangına müdahale etmek isterken eylemciler tarafından saldırıya uğradılar. Uzun süre yangına müdahale edemeyen itfaiye erleri Polis'in göstericileri dağıtmasından sonra ancak yangına müdahale ettiler.

DEDAŞ BİNASI ATEŞE VERİLDİ VİDEO HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


AK PARTİ ÖNÜNDE GERGİN BEKLEYİŞ

     Siverek AK Parti ilçe binası önünde AK Partililer kendi güvenliğini aldı. Elektriği protesto eden vatandaşların Belediye binasına ve Belediye Başkanı makam aracına saldırmasının ardından, AK Parti ilçe binasına olası saldırısını göz önünde bulunduran Partililer ellerinde sopalarla ilçe binasının önünde beklemeye başladılar.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

İlçenin beş ayrı noktasında başlayan olaylara Siverek'te bulunan Çevik kuvvet yetersiz kalınca Şanlıurfa'dan ve Jandarma Komutanlığından takviye ekiplerle İlçede geniş güvenlik önlemi alındı. Olaylarda çok sayıda araç ve iş yeri hasar gördü konu ile ilgili incelemeler devam ediyor.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER