Siverek'te 70 Bin Öğrenci Karne Aldı

Siverek'te 70 Bin Öğrenci Karne Aldı

Siverek'te 70 Bin Öğrenci Karne Aldı

     İlçemizde bulunan 13 Ortaöğretim , 23 İlk ve Ortaokul, 45Taşıma Merkezi ,9 Anaokulu ve 149 BSİÖ okulunda eğitim öğretim gören 70.000öğrencimiz bugün karnelerini aldılar. İlçemizde yapılan karne töreni sabahYusuf Sami İmam Hatip Ortaokulunda başladı. Yusuf Sami İmam Hatip Ortaokulundayapılan törende başarılı öğrencilere karneleri ve ödülleri verildi.

     Daha sonra İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda devam eden töreneİlçe kaymakamımız Hamza ERKAL, Belediye Başkanı Resul YILMAZ, İlçe Milli EğitimMüdürü Mehmet YEŞİLTAŞ , daire amirleri ve veliler katıldı.


     Törende bir konuşma yapan İlçe kaymakamımız Hamza ERKAL öğrencilerimizinbir yılı başarı ile bitirmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek ''Eğitimöğretim yılını başarı ile bitiren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizitebrik ediyorum. Tatilde çocuklarımızızn dinlenmesi önemli ancakÇocuklarımızdan bir isteğimiz tatil boyunca kitap okumalarını istiyorum'' dedi.

     Karne töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli EğitimMüdürümüz Mehmet YEŞİLTAŞ ise tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ettikten sonra ''Eğitim yılımızın sona ermesiyle müdürlüğümüz çalışmaları bir sonraki yıliçin hız kazanmaya başlayacaktır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı için daha iyiortamlarda çocuklarımızın eğitim almaları için tüm çalışmaları yapacağız.Bizizmde talebimiz sayın kaymakamımızın belirttiği gibi öğrencilerimizden tatilsüresince kitap okumaları ve kendilerini geliştirmeleridir'' dedi.

    Tören sonrası ilçe kaymakamımız ve beraberindeki heyetöğrencilere karnelerini verdi ve okulda yapılan çalışmaları yerindeincelediler.Cumhuriyet İlkokulundan sonra İlçemiz Çok proğramlı Liseinegeçildi . Karne töreninden sonra Diyarbakır Kültür Vakfı tarafından Yaztatilinde Kuran-i Kerim okuma kampanyası kapsamında hediye edilen 300 Kuran-ikerim dağıtıldı. 


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER