Siverek'te 1 Mayıs Kutlamaları

Siverek'te 1 Mayıs İşçi Bayramı öğle saatlerinde çeşitli kutlamalarda başladı.

Siverek'te 1 Mayıs Kutlamaları
     Siverek'te 1 Mayıs İşçi Bayramı öğle saatlerinde çeşitli kutlamalarda başladı. KESK Bileşenleri, Belediye-İş, Hak-İş, BDP, HDP ve taşeron işçilerinin oluşturduğu Siverek Barış ve Demokrasi Platformu'nun düzenlediği kutlamalar ilçenin Hürriyet Caddesinde bulunan Lezgo'nun parkında başladı.

     Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına daha fazla katılımın olduğu gözlendi. Davul ve zurna eşliğinde Hürriyet Caddesinden, Adnan Menderes bulvarını takiben Güzel Kuyu Meydanına doğru kortej yürüyüşüne geçen gruplar çeşitli sloganlar atarak, Güzelkuyu Meydanına geldi. Burada ellerindeki pankartlar ve dövizleri açarak basın açıklaması yapan Siverek Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını Yol - İş Sendikası Siverek temsilcisi Ali Dusak okudu.

     Yol-İş Siverek Temsilcisi Dusak, 1 Mayıs'ın İşçi ve emekçilerin; kapitalist sömürüye, emperyalist saldırganlığa, işsizliğe, yoksulluğa ve her türlü ayrımcılığa karşı alanlara çıkan; iş, ekmek, barış ve özgürlük mücadelesi yürüten herkesin bayramı olduğunu belirterek şunları kaydetti: ''İşçi sınıfının iki yüz yılı aşkın süredir süren mücadelesinin simge günü olan 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününde, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinde sermayenin baskılarına karşı direnen, talepleriyle alanlara çıkan bütün sınıf kardeşlerimize Siverek meydanlarından selamlarımızı gönderiyoruz.
Başta Gezi Direnişi'nde kaybettiğimiz gençlerimiz olmak üzere, madenlerde, inşaatlarda, tersanelerde, ekmek parası peşindeyken iş cinayetlerine kurban giden işçi kardeşlerimizi saygıyla anıyor, katillerinin peşini bırakmayacağımızı buradan ilan ediyoruz''
  dedi.

SİYASAL İKTİDARIN BASKILARINDA KARŞI MEYDANLARDAYIZ

     Dusak basın açıklamasının devamında AK Parti'nin Taksim'de kutlamalarının yasaklanmasına ve yolsuzlukları örtbas etmesine tepki göstererek şunları kaydetti. ''Bugün artık ülkede yaşayan herkes için yoksulluk, açlık, baskı ve zulüm düzeninin iktidarı haline gelen AKP Hükümetine ve onun savunucusu olduğu kapitalist sömürü ve soygun düzenine karşı her milletten, her inançtan işçi ve emekçiler; toprağını, suyunu, yaşam alanlarını savunan üretici köylüler; kadınlar ve gençler olarak; barış, adalet, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam için daha çok birleşmeye ve örgütlü mücadele tek çıkış yoludur.
      1 Mayıs toplumun farklı siyasi görüşler, kimlikler ve inançlar temelinde bölünerek ve birbirine düşman edilerek toplumsal gerginliğin arttırıldığı bir gün değil, emeğin, hak aramanın, barışın, kardeşliğin tesis edildiği demokratik bir mevzi olmak zorundadır. İşçi ve emekçilere düşen hepimizin geleceğine yönelik saldırılara karşısında; birlik, dayanışma ve mücadele bayrağını yükseklere çıkarmak olmalıdır'' dedi.  

     Basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen üyelerinin hazırladığı skeç oyunu sahnelendi. Kapitalizm, Sömürü ve Adalet'in konu edindiği skeç izleyenler tarafından büyük bir beğeni topladı. Düzenlenen skeç oyunun ardından davul ve zurna eşliğinde halay çeken işçiler bir saat boyunca gönüllerince eğlendikten sonra kutlamalar olaysız sona erdi. 



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER