Resimleri Deftere Değil, Duvara Çiziyorlar

Siverek'te bulunan Şehit Öğretmen Metin Gençdal İlk ve Ortaokulu öğrencileri okul duvarlarına resim çiziyor.

Resimleri Deftere Değil, Duvara Çiziyorlar
Siverek'te bulunan Şehit Öğretmen Metin Gençdal İlk ve Ortaokulu öğrencileri okul duvarlarına resim çiziyor.

      Resim Öğretmeni Nevzat Çetin ve Suat Menteş'in başlattığı çalışmada öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Çetin yaptığı açıklamada, Okulun soluk duvarlarını çocukların hayal dünyasına ilham verecek şekilde renkli hale getirdiklerini belirtti. Bütün öğrencilerin büyük bir heyecanla projede yer almak istediklerini ifade eden Çetin, Bazıları okulun duvarlarını mahvetmekten korkup geri çekilmek istese de boş duvarlar ve rengârenk boyalar karşısında daha fazla direnememiş ve fırçaları ellerine alıp çalışmaya başladılar.
       Duvara resim yapmanın kolay iş olmadığını belirten Murat adlı bir öğrenci ise "Hata yapma lüksümüz yoktu, silerim bir daha boyarım diyememek ince işçilik gerektirdi hocalarımız sayesinde işler umduğumuzdan daha eğlenceli hale geldi" diyor.

      Okul Müdürü Mehmet Hacı Lale ise yaptığı açıklamada, ''Resim öğretmenlerimiz bize böyle bir proje ile geldiler. İdare olarak elimizden gelen olanakları sağlıyoruz. Sonuç olarak çok iyi şeyler ortaya çıkmaya başladı. Öğrenciler duvarı kirletmektense fırça alıp hayallerindeki resimleri çiziyor buda eğitimleri için daha iyi. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum'' dedi.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER