SİVEREK'TE ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK EYLEMİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bağlı ilçeye yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Büyük kazanlı köyünde bulunan 20 çiftçi ....

SİVEREK'TE ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK EYLEMİ

       Şanlıurfa'nınSiverek ilçesinde bağlı ilçeye yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Büyük kazanlıköyünde bulunan 20 çiftçi ekinlerinin kuruduğunu iddia ederek TEİAŞ trafomerkezi önünde oturma eylemi yaptı.

    Elektrikkesintilerinin sık sık yaşandığını ve kesintinin olmadığı saatlerde düşükvoltaj verildiğini belirten çiftçilerden Halef Demirtaş, geçtiğimiz yıl TEİAŞ ile sözleşme yaparak trafo başına 6 bin lira para ödedik, ancak ekinlerinsulanma zamanı geldi trafolarımızdaki elektrik düşük voltaj olunca trafolardapatlama oluyor ve dalgıçlarımız yanıyor. Bizim bağlı bulunduğumuz enerjihattında yaklaşık 50 köy ve mezra var hepsi aynı sorunu yaşıyor, kanımızı yeredökmüşüz tüm mal varlığımız tarlada ancak kurumuş durumda,  sorun için Şanlıurfa'ya gittik orada bulunanTEİAŞ yetkilileri Siverek'e yönlendirdi. Siverek'te bulunan yetkililerden bircevap alamıyoruz. Hangi kuruma gitsek başka kuruma sevk ediliyoruz ancakkarşımızda bir muhatap bulamıyoruz, buradan yetkililere sesleniyoruz ekinlerimiz kuruyor bir an öncesorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz'' dedi. 

 TEİAŞ yetkileri ilegörüşemeyince binanın önünde oturma eylemi yaptılar, oturma eyleminin ardındançiftçiler sorunumuz çözülmez ise daha büyük eylemler yapacaklarını belirterekayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER