Siverekliler İl Hakkının da İadesini İstiyor

Siverekliler Ellerinden Alınan İl Hakkından Vazgeçmiyor...

Siverekliler İl Hakkının da İadesini İstiyor
 Şükrü Dolaş'ın Özel Haberi: 

     Pazar günü bir dizi açılışlarda bulunmak üzere kentimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bir dosya sunan Siverek'teki üç sivil toplum kuruluşunun temsilcisi hazırladıkları dosyayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sunarak Başta il konusu olmak üzere Siverek'in sorunlarını görüşmek üzere Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar aracılığıyla Bakandan randevu talebinde bulundular.

      Bakan Çelik, Siverek STK temsilcilerinin randevu talebini il talebi ile ilçenin diğer sorunlarını ileten dosyayı kabul etti.
    Konuyla ilgili Ortak açıklamada bulunan STK temsilcileri Koçali Aymaz, Hacı İnan, Mehmet Hanifi Ay yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler. "Bilindiği gibi Siverek 1926 yılına kadar "İl" statüsüyle idare ediliyordu, daha sonra şeyh Sait isyanı bahane edilerek Siverek il hakkı elinden alındı. Uzun yıllardır gasp edilen hakkımızın iadesi için mücadele ettik, bugüne kadar amacımıza ulaşamadık. Büyükşehir yasasıyla vatandaşlarımızın il olma umudu kırılsa da Başbakanımız tarafından açıklanan demokratikleşme paketi Sivereklilerde yeni bir umudun doğmasına neden oldu, eski köylerin gasp edilen isim hakları kendilerine iade ediliyor bizim ise il hakkımızın iadesini istiyoruz, Hükümet bizi anlamıyor ya da anlamak istemiyor, biz yeni bir il olmak peşinde değiliz biz gasp edilen siyasi çekişmelere kurban edilen hakkımızın idadisini istiyoruz" dediler.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER