Sivil - Der Derneğinden Köprülü Kavşak Talebi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2012 yılında Siverek-Şanlıurfa karayolu üzerinde ilçemize 8 kilometre uzaklıkta kurulan 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi....

Sivil - Der Derneğinden Köprülü Kavşak Talebi
    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2012 yılında Siverek-Şanlıurfa karayolu üzerinde ilçemize 8 kilometre uzaklıkta kurulan 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi giriş ve çıkışlarında Köprülü Kavşak bulunmadığından dolayı birçok kez trafik kazaları yaşanmış ve bu kazalar sonucu ölümler ve yaralanmalar meydana gelerek insanlarımız maddi ve manevi zararlara uğratıldığını belirten Siverek'i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği (SİV-İL DER) Başkanı Hasan Baydilli Karayolları Genel Müdürlüğüne dilekçe vererek köprülü kavşak talebinde bulundu.

   Karayolları Genel Müdürlüğüne verilen dilekçenin tamamını yayımlıyoruz.
Siverek Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Şanlıurfa ile Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan, yaklaşık 240 bin nüfusu ve 550 yerleşim yeri ile 41 ilin nüfusundan daha büyük önemli hinterlanda sahip bir kenttir.
   2012 yılında Siverek - Şanlıurfa karayolu üzerinde ilçemize 8 kilometre uzaklıkta kurulan 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi giriş ve çıkışlarında Köprülü Kavşak bulunmadığından dolayı birçok kez trafik kazaları yaşanmış ve bu kazalar sonucu ölümler ve yaralanmalar meydana gelerek insanlarımız maddi ve manevi zararlara uğramıştır. Bu kazalar halen meydana gelmekte ve insanlarımız sıkıntı çekmektedirler. Şanlıurfa - Siverek-Diyarbakır karayolu güzergâhı üzerinde günde binlerce aracın seyrettiği göz önünü alındığında ve bu yoğun nüfusa rağmen çevre ilçelerin de (Çermik, Hilvan vs.) Siverek Devlet Hastanesini kullanmaları sebebi ile Karayollarında ciddi trafik yoğunluğu meydana gelmektedir.

   Belirtilen yol güzergâhı (Siverek-Hilvan) ile ilgili her hangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı, çalışma varsa 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesi önüne de köprülü kavşak yapılması hususunda destek ve yardımlarınızı Yönetim Kurulu olarak talep etmekteyiz" denildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER