Suçunu Kabul Eden Zanlıya Linç Girişimi

Suçunu Kabul Eden Zanlıya Linç Girişimi...

Suçunu Kabul Eden Zanlıya Linç Girişimi

ŞANLIURFA'nın Siverekilçesinde  geçen yıl Ekim ayında ortadankaybolan ve eşinin televizyonlara çıkarak bulmaya çalıştığı Bayram Dişkaya'nınöldürüldüğü ve cesedinin içindeki torbaya taş bağlanarak Fırat Nehri'neatıldığı öne sürülürken. 


      Eşinin kaybolduğunu söyleyen Perihan Dişkaya'nınkocası Bayram Dişkaya'nın  yasak ilişkiyaşadığı Mustafa Ç. Tarafından boğularak öldürüldüğü belirlendi.


      Savcılıktasuçunu kabul eden ve Bayram Dişkaya'yın nasıl öldürdüğünü anlatan MustafaÇ.'nin keşif için adliyeden çıkarıldığı sırada vatandaşlar tarafından linçedilmek istendi.


      Polis, aylardır yaptığı çalışmanınardından kayıp olan Bayram Dişkaya'nın eşi ve eşinin sevgilisi olduğu önesürülen kişi de dahil 5 kişiyi gözaltına alırken, Fırat Nehri'nde de cesedinbulunması için çalışma başlatmıştı.


      Siverekli inşaat işçisi 2 çocuk babasıBayram Dişkaya, geçen yıl Ekim ayında aniden ortadan kayboldu. Eşine ulaşamayanPerihan Dişkaya polise kayıp müracaatında bulundu ve ardından bir televizyonkanalına çıkarak kayıp eşinin bulunmasını isteyerek gözyaşı döktü. Polisleraylardır kendisine ulaşılamayan Bayram Dişkaya'nın cinayete kurban gitmesi dedahil tüm ihtimaller üzerine çalışma başlattı.  


       Bayram Dişkaya'nın kayıp olduğusöylenen tarihte Perihan Dişkaya ve Mustafa Ç.'nin telefon sinyallerinden FıratNehri kıyısında olduğunu belirledi. Takipte ayrıca polis ekipleri MustafaÇ.'nin sürekli iletişim halinde olduğu Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B.'nin deBayram Dişkaya'nın kaybolduğu gün birlikte olduklarını saptadı.

   

5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ



     Polis yaptığı araştırma sonundakayıp Bayram Dişkaya'nın eşi, sevgilisi ve arkadaşlarını sabah saatlerinde S-genişgüvenlik önlemleri arasında Siverek adliyesine getirildi.


   Burada ifadesini veren Mustafa Ç. Savcıyacinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.   Mustafa Ç. İfadesinde olay günü  Bayram Dişkaya ile arabayla çevre yolunaçıktık, arabada boynuna ip dolayarak onu boğdum ve arabanın bagajına koydum, osırada bayramın eşi Perihan Dişkaya sürekli beni telefonla arayarak hastaolduğunu söylüyordu, panik halimle yoldan çıkarak şarampole düştüm araba hasargördü, arkadaşımı aradım ve çekici istedim, otoparka çektim arabayı ve birarkadaşımla birlikte cesedi Fırat kenarına götürerek tekneyle açıldıktan sonrataş bağlayarak suya bıraktım, olayda Sevgilim Perihan Dişkaya'nın bir bilgisive suçu yoktur." Dediği öğrenildi.


ÖFKELİ VATANDAŞ LİNÇ ETMEKİSTEDİ


   Adliyede savcının ifade işleminindevam ederken suçunu kabul eden Mustafa Ç.' nin olay yerine götürülerek cesediattığı noktayı göstermesini istendi.

   Güvenlik nedeni ile adliye binasının zeminkatında bulunan bodrumda zırhlı araca bindirilen Mustafa Ç'nin çıkarılacağınıduyan adliye önünde bekleyen kalabalık kapıya doğru yöneldi.

   Olay yerine götürülmek için adliyeden çıkanMustafa Ç'nin içinde bulunduğu zırhlı araca yönelen kalabalık yuh çekerekzırhlı aracı taşladı. Adliyeden hızla uzaklaşan zırhlı aracın peşinden koşanöfkeli vatandaşı polis önledi.


DALGIÇ POLİSLER ARAMAYA DEVAMEDİYOR


     

Polis şüphelilerin ifadesininardından Fırat Nehri kıyısında incelemeler devam ediyor, 3 gündür bölgede dalandalgıç polis şu ana kadar cesede ulaşmadı. Çalışmaların 10 gün boyunca devamedeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER