Tıp Merkezi Operasyonunda 45 Kişi gözaltında

Tıp Merkezi Operasyonunda 45 Kişi gözaltında

Tıp Merkezi Operasyonunda 45 Kişi gözaltında

ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, muayeneye gelenkişilerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek Sosyal GüvenlikKurumu'nu (SGK) zarara uğrattığı öne sürülen tıp merkezlerine yönelik operasyondüzenledi.


Şanlıurfa ve ilçelerindeki tıp merkezleri ile bunlarındenetimini yapanların bulunduğu illerde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda;aralarında doktorların da bulunduğu 45 şüpheli gözaltına alındı.

 

SGK, Şanlıurfa ve ilçelerindeki özel tıp merkezlerininfaturalarının yüksek ve bazı hastaların teşhis ile tahlillerinin farklılıkgösterdiğini saptayınca durumu savcılığa bildirdi. Savcılığın talimatı ile 5 ayönce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafındantıp merkezlerine yönelik takip ve inceleme başlatıldı. Polisler yaptığıincelemede, muayeneye gelen hastaların kimlik numarası üzerinde yapmadıklarıtetkikleri yapılmış gibi göstererek SGK'dan bu işlemlerin bedelini tahsil edip,devleti zarara uğrattıklarını saptadı. Adına işlem yapılan hastalarla da yüzyüze görüşerek yapmadıkları tahlillerin faturalandırıldığını saptayan polisinincelemesinde ayrıca tıp merkezlerinin faturalarının kontrolünü yapandenetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini saptadı.

 

Polis ekipleri incelemesini tamamlamasının ardındanŞanlıurfa ile ilçelerindeki tıp merkezleri ile daha önce buralarda görevyaparak ayrılanlar ile bu kurumların faturalarını inceleyen denetmenlerinyakalanması için harekete geçti. Savcılık kararıyla Şanlıurfa ve ilçelerininyanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen eşzamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda aralarında doktor ve sağlıkgörevlilerinin de bulunduğu 40'ı Şanlıurfa'da 45 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolündengeçirildikten sonra sorguya alındı.  

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER