Türkiye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Siverek'te

Türkiye Maddeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu Siverek'te

Türkiye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Siverek'te
Saraçoğlu Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan'ı ziyaret etti.

     Saraçoğlu ile birlikte, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Denetim Kurulu Üyesi Cemil Çolak ve Genel Sekreter Neşet Tümer'den oluşan heyet, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerindeki odaları ziyaret etti.
     Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan, Bölgede gelişen barış sürecinin kendilerini umutlandırdığını, genel başkanlarını Siverek'te görmekten memnun olduğunu belirerek şunları kaydetti.  "Bizler alın terimiz ve emeğimizle geçinen inananlardanız, sanayide bulunan her esnafımızın iş yeri aslında birer okul olarak değerlendirilmelidir. Yetiştirdiğim ustalarla birer meslek okulu konumundayız, her meslek erbabımız topluma faydalı olduğu halden bugüne kadar maalesef üzülerek söylüyorum ki sanatkârlarımızın sorunları çözülemedi. 
      Daha öncede bağ kur kaydı bulunan esnaflarımızın eskiye doğru borçlanmaları yapılamıyor, borçlandırılan esnafımıza kolaylık sağlanmıyor Hükümetler bu güne kadar esnaf ve sanatkârların sorunlarını görmezden geldi. Bu sorunlarımızın çözülmesi için artık yetkililerin biz görmesi ve bize yapılan üvey evlat muamelesinden vaaz geçilmesini istiyoruz. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaflarımız bulunuyor, esnafa vaat edilen düşük faizli krediler ve ya faizsiz kredile esnaflarımıza kullandırılmıyor, kredi kullanmak isteyen esnaflarımıza bin bir bahane uyduruluyor" dedi. 

     Başkan Özcan Saraçoğlu yaptığı açıklamada; "Odalarımızı yerinde ziyaret etmek onların yerel, genel ve mesleki sorunlarını bizzat yerinde dinlemek daha ciddi ve samimi olduklarını anlamamız bakımından faydalı olmaktadır. Ziyaret ettiğimiz Oda başkanlarımızın bizleri yönetim kurullarıyla birlikte karşılamalarından, bize göstermiş olduğu misafirperverlikten çok memnun kaldık. İnşallah bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE