YSK Başkanı’ndan son dakika açıklaması

Tarihi seçimlerde saat 17.00 itibarıyla sandıklar kapandı ve oy sayımına geçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada, “Kurulumuza şu ana kadar herhangi bir olumsuz bir durum söz konu olmamıştır” dedi.

YSK Başkanı’ndan son dakika açıklaması

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başındaydı. Tüm Türkiye sandıktan gelecek ilk sonuçlara kilitlenmiş durumda.

Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00’de sona erdi. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülke ve 156 yerdeki yurtdışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. Yurtdışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs’ta tamamlandı.

YSK BAŞKANI’NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada, “14 Mayıs 2023 pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Milletvekili Genel seçimleri sonuçlanmıştır. Kurulumuza şu ana kadar herhangi bir olumsuz bir durum söz konu olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yener açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Yurt genelinde oy verme işlemleri sırasında 1 parti müşahidi ile 2 vatandaşımızın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenilmişti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Seçimde emeği geçen siyasi partilerimize, merkez teşkilatımıza, il ve ilçe seçim kurullarımıza, sandık görevlileri ile çeşitli kademelerde görev alanlara desteklerini esirgemeyen Bakanlıklarımıza, ilgili kurumlarımıza, güvenlik güçlerimize ve süreci başından bu yana takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Seçimin ülkemize, milletimize Cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER