Kategoriler

Siverek KYK Yurduna "Koçali Aymaz" İsmi verilsin

Siverek'te uzun süredir beklenen KYK yurdunun inşaat süreci başlarken, gözler yurdun ismine çevrildi. Harran Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Bardakçı, yurdun Siverek'ie adanmış bir ömrün sahibi olan Koçali Aymaz'ın adını taşıması gerektiğini dile getirdi.

Siverek halkının yıllardır özlemle beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu için nihayet somut adımlar atılıyor. 

İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte inşaatına başlanacak olan yurt, kentin genç nüfusu ve eğitim hayatı için büyük önem taşıyor. 

Ancak bu heyecan verici gelişmenin ardından, yurdun isminin ne olacağı sorusu gündeme oturdu ve şimdiden tartışmalara yol açtı.

Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bardakçı, bu konuda dikkat çeken bir çıkış yaptı. 

Bardakçı, yaptığı açıklamada, "Koçali Aymaz abimiz, yıllar boyunca Siverek’in eğitimine, gelişimine ve gençliğine adanmış bir ömrün adıdır. Bugün Siverek’te yapılan yeni öğrenci yurduna onun adını vermek, sadece bir isimlendirme değil; bir vefa, bir teşekkür, bir kadirşinaslık göstergesidir," ifadelerini kullandı.

 Uzun yıllar Sıverek'in her konuda hak ettiği noktaya gelmesi için mücadele veren Aymaz, özellikle gençlerin eğitimine verdiği destekle tanınıyor. Doç. Dr. Bardakçı'nın bu önerisi, Aymaz'ın anısını yaşatma ve gelecek nesillere örnek teşkil etme amacı taşıyor.

Yurdun isim süreciyle ilgili resmi adımların ne zaman atılacağı ve kamuoyunun bu konudaki genel eğiliminin nasıl şekilleneceği merak konusu. Ancak şimdiden belli ki, Siverek'in yeni KYK yurdu, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, ilçenin değerlerine ve geçmişine duyulan saygının da bir sembolü olacak.

Aymaz l, Siverek'te KYK yurdunun yapılması için uzun yıllar mücadele vermiş, bu amaçla çağrılarda bulunmuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
4 Kez Görüntülendi.
Rusya son 73 yılın en şiddetli depremini yaşadı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Rusya'nın doğusunda 8.8'lik deprem: Bir kasaba sular altında kaldı! OHAL ilan edildi
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Fatma Şahin tarımda "Gaziantep" modelini anlattı: Yeni bir üretim devrimine imza atıyoruz
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel'den iktidar iddiası: Seçimi kazanamazsak o gece siyaseti bırakırım
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Siverek KYK Yurduna "Koçali Aymaz" İsmi verilsin
SİVEREK
13 Kez Görüntülendi.
Siverek’te üstyapı çalışmaları devam ediyor
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Gazze'de insani yardım sistemi çöküyor
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
Bursa'daki yangında FETÖ şüphesi: Benzin bidonuyla yakalandı
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Ürdün ve BAE, İsrail'in Gazze ambargosunu havadan yardım atarak kırmaya çalışıyor
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi'ne Ait 22 Taşınmaz İcra Yoluyla Satışa Çıkıyor