İyilik Sensin Platformu yardım eli uzatmaya devam ediyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup gönüllü tarafından kurulan İyilik Sensin Platformu yardım çalışmalarına devam ediyor.

İyilik Sensin Platformu yardım eli uzatmaya devam ediyor

‘Bir İyilikte Sen Yap’ sloganıyla yola çıkan ve gelen talepler üzerine ‘İyilik Sensin Platformu’ olarak hareket eden bir grup hayırsever, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım ederek, farkındalık oluşturuyor.

Kendi çapında ve tamamen kendi imkânları ile hareket eden ekip, “Bir İyilikte Sen Yap ” sloganıyla hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirerek, projelerini hayata geçiriyor.

Siverek’in bağrından çıkmış bir iyilik hareketi

Siverek merkez, köy ve yakın ilçelerde yaptıkları çalışmalarla kendinden söz ettiren grup kısa sürede güvenirliğini kanıtlayarak, birçok kişinin destek verdiği platforma dönüştü.

Üç aylar ve Ramazan’da gıda malzemeleri dağıtımı yapılıyor

Üç ayların gelmesi ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber, ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtımına hız veren platform, ilçede yardımlaşmada örnek haline geldi.

Amacımız iyilikle gönülleri birleştirmek

İyilik Sensin Platformu Koordinatörü Mevlüt Bayraktar, “Amaçlarının gönülleri iyilikle birleştirmek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu” söyledi. Bayraktar,” Bu çalışmamızda amacımız, aslında hayırseverleri ile ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirmek ve bir gönül köprüsü oluşturmaktır. Bir hayır yapmak isteyen oluyorsa biz ona bizimle gelmesini ve yapacağı yardımın kimlere ulaştığını kendi gözleriyle görmesini istiyoruz, bu sayede bir gönül köprüsü oluşuyor. Bunun yanında ilçede olmayan ülkenin değişik il ve ilçeleri ile yurt dışında olan hayırseverlerde bize ulaşıyor ve bağışlarını yolluyor, gelen bağışları da şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Gelen desteklerle inşallah çok daha fazla gönüllere ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ramazan ayı için destek bekliyoruz

Son yapılan zamlarla birlikte birçok aile hayati gıda malzemesi almakta zorlandığını belirten Bayraktar,” Bizim çalışma alanımız, yetim ve öksüz çocukların bulunduğu aileler ile gerçekten çalışamayacak durumda bulunan ve zor yaşam mücadelesi veren insanlardır. Ramazan ayına insanlar rahat ve kaygısız girebilmeleri için çok daha fazla desteğe ihtiyacımız var, bunun için bağışçılarımız bu Ramazan ayı daha fazla destek olursa çok iyi olacak” diye konuştu

Bayraktar, ‘çalışmaların Ramazan ayına özgü olmadığını ve yılın 12 ayı devam edeceğini’ sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER