Sarıkamış şehitleri anısına zirve tırmanışı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü ile Siverek Fırat Gezginler Kulübü ‘’Sarıkamış Şehitleri’’ anısına düzenledikleri doğa yürüyüşünde Karacadağ zirvesine çıkarak Türk Bayrağı açtı.

Sarıkamış şehitleri anısına zirve tırmanışı

Karacadağ eteklerinden yürüyüşe başlayan doğaseverler 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Karacadağ zirvesine ulaştı.

Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin asker için Karacadağ’a zirve tırmanışı düzenlediklerini belirten Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Eray Karahan şunları kaydetti. ‘’Kardeş kulübümüz olan Siverek Fırat Gezginler Kulübünün daveti üzerine ‘’Sarıkamış Şehitleri’’ anısına 90 bin şehidimizim adına 90 sporcuyla Karacadağ eteklerinden başlayarak 5 kilometrelik doğa yürüyüşünün ardından Karacadağ zirvesinde Türk Bayrağımızı açtık. Şehitlerimizin anısına düzenlediğimiz tırmanışta onların çektikleri zorlukları görmedik ama içimizde yaşadık, ruhları şad olsun’’ ifadelerini kullandı.

Siverek Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı ise şunları dile getirdi. ‘’Sarıkamış şehitlerimizin 107’inci yılında anmak için yürüyüş düzenledik, 90 bin askerimize karşı sembolik bir rakamla 90 sporcuyla 1919 rakımlı Karacadağ zirvesine çıktık. Şehitlerimizin yaşadığı zorlukları ve o anları yaşamak istedik neler yaşadıklarını hissetmek istedik, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

İlk defa zorlu bir yürüyüşe katıldığını belirten Gamze Nur Gökçe şunları söyledi. ‘’Bugün Sarıkamış’ta Şehit düşen askerlerimizin anısına bir yürüyüş düzenlendi, ilk defa böyle zorlu bir yürüyüşe katıldım, katılmaktan gurur duydum askerlerimizin çektiği sıkıntıları ve zorlukları azda olsa yaşadım’’ dedi.

Yaklaşık 1 saat süren doğa yürüyüşünün ardından doğaseverler Sarıkamış’ta donarak şehit düşen Mehmetçiklerin anısına Karacadağ zirvesinde Türk Bayrağı açtı.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER