Siverek’te vicdanları sızlatan olay!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 köpek yavrusu başı taşla ezilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Siverek’te vicdanları sızlatan olay!

Olay ilçenin Fırat Mahallesi İsmet Paşa İlkokulu yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre sabah evlerinden çıkan vatandaşlar sokakta 2 köpek yavrusunun başı ezilmiş ve öldürülmüş halde gördü. Vatandaşlar durumu polis ve hayvan severlere bildirildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, köpek yavruların başı ezilerek öldürüldüğü tespit edildi. Madde bağımlıları tarafından yapıldığı tahmin edilen olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Vahşeti lanetleyen ve bunun sorumlarının bir an önce bulunmasını isteyen Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı koruma Derneği (KİHAYKO) İlçe temsilcisi Seval Çınar yaptığı açıklamada,” Dün gece derneğimize ulaşan bu acı olayla sarsıldık. Sokak köpeklerine yapılan bu zulmü ve vahşeti asla kabul etmiyor ve izin vermeyeceğiz! Buradan yetkililere ve kurumlara sesleniyoruz! İçişleri genelgesi apaçıkken, bu masum hayvanların beslenme ve barınmaları sağlanmalıyken, bu vahşete maruz kalmaları bize derinden üzmüştür. Bu caniliği yapanların bir an önce bulunup, adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER