SGK Müdürlüğü Köy Köye Gezerek Bilgilendirme Yapıyor

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Yurdaer Tecir,

SGK Müdürlüğü Köy Köye Gezerek Bilgilendirme Yapıyor
     Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Yurdaer Tecir, SGM Şefi Şeyhmuz Karavar ile birlikte ilçeye bağlı Karakoyun köyünde köy halkı ile güncel sosyal güvenlik konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

     Köylerde yaşayan vatandaşların düzenlenen toplantıya ilgi gösterdiklerini belirten merkez müdürü Yurdaer Tecir vatandaşlara sağlık sigortası tarım bağ-kur ve isteğe bağlı sigortalılık konusunda bilgi verildiğini belirterek şunları kaydetti. "İl Müdürümüz Sayın Mehmet Kara'nın Şanlıurfa İl Merkez köylerinde başlatmış olduğu sosyal bilgilendirme amaçlı köy toplantılarını İlçemizde Sosyal Güvenlik Merkezi olarak bizler de başlatmış bulmaktayız. İlk olarak ilçemize bağlı Karakoyun köyümüzde köy halkı ile bir araya geldik.
      Güncel konularda bilgilendirme, ardında da karşılıklı soru ve cevaplarla yönetimiyle vatandaşların sorularına cevap verdik. Köy halkının samimi teveccühlerini gördük. Katılımın yoğun olması bizleri vatandaşlara verdiğimiz bilgileri şu başlıklarda toplaya biliriz: Genel sağlık sigortası, yeşil kart test işlemleri genel sigortası sağlık prim Yurtdışı borçlanması emeklilik işlemleri

Tarım bağ kurluğu

    İsteğe bağlı tarım sigortası (EK-5) Kız çocuklarının sağlık yardımları
Sevk ve yolluklar hakkında bilgi verdik, köy bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek" 

      Muhtar  Cahit Gülbeden, bilgilendirme toplantılarının yararlı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti. "Vatandaşlarımız bu konuda birçok şeyi bilmedikleri için mağdur duruma düşüyorlardı,bu bilgilendirme çalışması sayesinde bir çok konuyu birinci ağızdan öğrenme şansına sahip oldular kurum müdürüne ve diğer yetkililere köy halkım adına teşekkür ediyorum" dedi. 

Haber: Abdullah Lale 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER