Siverekli kadınlar bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirildi

Siverek Belediyesi yürütülen fiziki hizmetlerin yanı sıra kent genelinde vatandaşları bilgilendirme amacıyla seminerler düzenliyor.

Siverekli kadınlar bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirildi

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla kent genelinde çalışma başlatan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bilgilendirme seminerleri düzenliyor.

Çalışma kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğince Dicle-Bağlar Kadın Dayanışma ve Kültür Merkezi’nde kadın hastalıkları ve bulaşıcı hastalıklar konulu seminer düzenlendi.

Kurum doktorlarınca seminere katılan kadınlara meme kanseri konusunda bilgiler verilirken erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

35-60 yaş arasındaki tüm kadınların düzenli olarak kontrole gitmesinin hayati önem taşıdığını dile getiren doktorlar, basit bazı kontrollerin yapılarak hastalığın erken teşhis edilebileceğini söyledi.

Bulaşıcı hastalıklar hakkında da bilgi veren doktorlar, hastalık önce alınması gereken ve belirtiler konusunda bilgilendirme yaptı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunmasına yönelik bilgilendirme seminerlerinin süreceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER