Siverek'te endoskopi ve kolonoskopi yapılabilecek

Siverek Devlet Hastanesi bünyesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılabilecek.

Siverek'te endoskopi ve kolonoskopi yapılabilecek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hastalar, endoskopi ve kolonoskopi işlemleri için çevre illere gidiyordu.


İl Sağlık Müdürlüğü, Siverek Devlet Hastanesi bünyesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin yapılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, "Kamu hastanelerimiz her gün nitelikli sağlık hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Devletimizin imkânları ile Hastanemize kazandırılan teknik açıdan modern son teknolojik cihazlar ile hastalarımıza tanı ve tedavi amacıyla geçtiğimiz hafta kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başlamıştı. Bugün itibari ile de Siverek Devlet Hastanemizde Endoskopi (mide görüntüleme) ve kolonoskopi (bağırsak görüntüleme) hizmeti verilmeye başlanmıştır." dedi.

Cihazların Siverek halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Solmaz, "Yaklaşık 300 bin nüfusa hizmet veren 210 yataklı hastanemizde 35 yoğun bakım yatağımızla Siverek halkına hizmet vermekteyiz. Siverek, ilimizin en büyük ilçesi olup hastanemiz bu potansiyeliyle ihtiyacı karşılamaktadır. Bütün çalışmalarımız kalitemizi yükselterek Siverek halkına daha fazla hizmet üretmektir. Siverek ilçemize böylesi önemli tıbbi cihazları kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim. Siverek Halkına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"Mide ve bağırsak ile ilgili problemi olan hastalar hastanemize başvursun"

Cihazların hastaneye kazandırılması konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Siverek Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eda Güner, "40 yaş üstü hastalarımıza ilaç kullanımına rağmen şikâyetleri geçmezse endoskopi tarama olarak öneriyoruz. Yine 50 yaş üstü hastalarımızın şikâyetleri olsun veya olmasın, kolon kanseri taraması için ve gaitada gizli kan pozitifliği olan hastalarımıza özellikle kolonoskopiyi öneriyoruz. Bugün itibari ile Endoskopi ve Kolonoskopi hizmeti hastanemizde başlamış bulunmaktadır. Mide veya bağırsak ile ilgili şikâyetleri olan vatandaşların öncelikle polikliniklere başvurmalarını gerekmektedir. Yapılan ön değerlendirme ve tetkikler neticesinde poliklinik doktorları tarafından uygun görülürse hastalarımıza muayene için randevu verilecek ve çevre hastanelere gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde gerekli işlemlerini yaptırabileceklerdir. Tekrardan bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER