2013-2014 Eğitim Yılına 760 Derslik Yetiştirilecek

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal İlçede öncelikli çözüm gerektiren konuların başında eğitim alt yapısının güçlendirilmesi geldiğini...

2013-2014 Eğitim Yılına 760 Derslik Yetiştirilecek
Şanlıurfa İlinin en büyük ve nüfus bakımından en yoğun ilçesi olan Siverek ilçesinde 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı için çalışmalar son sürat başlatıldı. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 70.033 öğrencinin eğitim gördüğü ilçede yapılan çalışmalar ile artacağı öngörüldüğünden İlçe Kaymakamlığınca eğitim yatırımları hızlandırıldı.

    Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal İlçede öncelikli çözüm gerektiren konuların başında eğitim alt yapısının güçlendirilmesi geldiğini Sayın Valimiz Celalettin Güvenç'in destekleri ile birlikte ilçede bu yıl itibariyle ciddi bir eğitim çalışması başlattıklarını belirterek. "İlçemizde bulunan öğrenci sayısı 70.033 derslik sayımız ise 1380 bu değerler hesaplandığında ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayısı İlköğretimde 67, Orta Öğretimde 52, Mesleki ve Teknik Eğitimde ise 53.
      Bu değerleri birleştirilmiş sınıflardaki ve Anadolu Liselerindeki öğrenci sayısı düşürmekte olup büyük okullarımızda bu sayılar ortalamanın 2 katına kadar çıkmaktadır. Bu veriler gerek İl gerekse Ülke ortalamasının üstündedir. 2013-2014 yılı için yapılacak çalışmalar ile tek bir yılda yapılacak derslik sayısı 712. Ayrıca 2012 programından inşaatına devam edilen derslikler eklendiğinde ise bu sayı 760'ı bulmaktadır"
dedi.

Bir Yılda Yapılacak Derslik Sayısı Tüm Derslik Sayımızın %55'i oranında

    Erkal, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısının 1380 olduğu sadece 2013 yılında yapılacak derslik sayısının tüm derslik sayısının %55'i olacağını belirterek "İlçemizde yapılacak bu çalışmalar eğitim açısından tarihi çalışmalardır. Tüm dersliklerimizin bitirilmesi ile birlikte ilçede genel derslik sayısı 2140'a ulaşacaktır. Bu sayı ile birlikte derslik başına düşen öğrenci sayımızda da %50 azalma olacaktır" dedi.

Erkal "Kaybedecek Zamanımız Yok"

     Yapılan çalışmalar ile birlikte ilçede ciddi bir öğretmen ihtiyacı doğacağını belirten Erkal "Bu çalışmalarımızı yaparken eğitimde kaybedecek zamanımızın olmadığını biliyoruz. Bu amaçla bu çalışmalarımız ile eş zamanlı olarak öğretmen ihtiyacı ve öğretmenlerimizin sosyal ve yaşamsal alan ihtiyaçlarını da planlama çerçevesinde değerlendirmekteyiz. Bu yıl ilçemiz genelinde yapılacak dersliklerin yanı sıra bu dersliklerde görev yapacak öğretmenlerimiz için 114 adet lojman yapımı içinde çalışmalarımıza başladık.
     Ayrıca ihtiyacımız olan öğretmenlerin sayısı ve branşlarının tespiti içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmişti"
dedi.

"Hedefimiz Tüm Çocuklarımızın Okullaştırılması"

     Tüm büyüklüğüne ve genç nüfus yoğunluğuna rağmen okullaşma oranın isteği oranda olmadığını belirten Erkal, yapılan incelemelerde okullaşma oranının ilk ve orta okullarda %98,7 Orta öğretimde ise %36 kaldığını belirterek; "Bildiğiniz gibi çocuklarımızın orta öğretime devamları zorunlu hale geldi. Bu anlamda tüm bireylerimizi eğitime dâhil etmek amacıyla çalışmalarımızı planladık. İlçemizde yapılacak çalışmalar ile orta öğretim kurum sayısını artırmak ile birlikte öğrencilerimizin taşımalı eğitim dışında pansiyonlarda kalmaları için de 200 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdumuzun da yapımına başlandı. 
      Eğitim sadece derslik öğretmen ve pansiyondan ibaret değil tabi ki. Bu bilinçle çocuklarımız için okul alanları içinde rahat vakit geçirebilecekleri alanlar ve sportif tesislerin yapımını da programladık. Bugüne kadar 6 okulumuzda spor tesisi yaparak hizmete geçirdik. Siverek Kaymakamlığı olarak ilçemizde bulunan tüm çocuklarımızın eğitim faaliyetlerinin içinde olması için ne gerekiyorsa neye ihtiyaç varsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Katkısı Olan Herkese Teşekkürler"

    Erkal, tüm bu çalışmaların yapılması ciddi bir destek ve organizasyon işi olduğunu belirterek; "Bu çalışmaların ilçeye ulaştırılması noktasında katkılarını esirgemeyen İl Valimiz Sayın Celalettin GÜVENÇ başta olmak üzere tüm Milletvekili ve Bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE