2013 Yatırım Programı Açıklandı Siverek Programda Yok

2013 Yatırım Programı Açıklandı Siverek Programda Yok...

2013 Yatırım Programı  Açıklandı Siverek Programda Yok
    2013 yılı eğitim yatırım programı açıklandı. Bu programa göre Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Viranşehir ilçesinde Yüksekokul programa alındığı öğrenildi. Raporda Siverek için herhangi bir yatırım yok.

     1993 yılından itibaren Siverek'te Yüksek Okulun kurulması için mücadele ettiklerini belirten Sivil Der fahri Başkanı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şöyle dedi. "Yıllardır Siverek'te yüksek okul ve veterinerlik fakültesinin kurulması için mücadele ettik. Harran Üniversitesine bağlı olan Meslek Yüksek Okulu'nun Siverek'te kurulmasına ilk öncülüğü bizler yaptık. 1993 Mart ayında Meslek Yüksek Okuluna hizmet binasının kurulması için girişimlerde bulunarak 105 dönüm hazine arazisinin tahsis edilmesini sağladık. Rektörlük ile Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi ve Siverek'teki STK'lardan oluşan heyetler defalarca kez görüşme yaptık. Hizmet binasının yapılması ve veterinerlik fakültesi için talepte bulunduk.

     1993 tarihinden bu güne kadar tahsis edilen 105 dönümlük araziye hizmet binası yapılmadığı gibi, bir ağaç bile dikilmedi. Diğer yandan 2013 yılı programında iki ilçeye Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı programa alındığını üzülerek öğrendik.
Diğer ilçelerimize yapılacak olan projelere elbette karşı değiliz, ancak Siverek'in Meslek Yüksek Okulunun programa alınmamasına şiddetle karşı çıkıyor ve protesto ediyoruz.  Veterinerlik fakültesi için 5 milyon TL'lik hizmet binasının Siverekliler tarafından karşılanmasını isteyen rektörlük bu gün diğer iki ilçeyi yatırım programına alarak Siverek'i yok saymıştır.Siverek'teki Sivil toplum Kuruluşlarının konu ile girişimlerde bulunmasını öneriyorum" dedi. 


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER