Aralarında Siverek'inde bulunduğu 51 İlçe Bağlı oldukları İllere Kafa Tutuyor

Siverek'in yıllardır il hakkını geri almak için yaptığı mücadele de birçok kez ulusal ve yerel medya da geniş yankı bulmuştu.

Aralarında Siverek'inde bulunduğu 51 İlçe Bağlı oldukları İllere Kafa Tutuyor
Siverek'in yıllardır il hakkını geri almak için yaptığı mücadele de birçok kez ulusal ve yerel medya da geniş yankı bulmuştu. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala haklarından vazgeçmeyen Siverekliler kendilerinin ayrı bir Cumhuriyet olduğunu ve her defasında Şanlıurfa'ya bağlı olmadıklarını İlçe olmayı kabullenmediklerini her defasında dile getiren sadece Siverekliler değil.

      Türkiye'de birçok ilçe var ki İllerinden bağımsız olduklarını ve kendilerini bağımsız olarak görüyorlar. Birçok ilin ilçeleri kendi nüfuslarlarından dolayı illerini kabullenmeyip kendilerini bağımsız olarak kabul ediyor. İşte bağlı oldukları hiçe sayıp kendilerini bağımsız gören ilçeler; Akhisar Alanya, Manavgat, Anamur, Bandırma, Edremit, Beypazarı, Polatlı, Şereflikoçhisar, Çorlu, Develi, Elbistan, Erbaa, Niksar, Turhal, Zile, Erciş, Ereğli, Ereğli, Ergani, Fethiye, Gebze, İnegöl, İskenderun, Kahta, Kozan, Lüleburgaz, Malazgirt, Midyat, Nazilli, Siverek, Ünye, Suşehri, Şebinkarahisar, Tarsus, Yüksekova, Sungurlu, Osmancık, Of, Hopa, Kuşadası, Ayvalık, Gemlik, Silivri, Karşıyaka, Tosya, Marmaris, Bafra, Cizre, Mudurnu, Akşehir, Buca.

Haber Merkezi 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER