Avrupa'da Staj Yapan Siverekli Öğrencilerden Kaymakam Erkal'a Ziyaret

"Leonardo da Vinci Programı" kapsamında Avrupa ülkelerinde staj imkânı sağlayan proje kapsamında 15 gün önce Lituanya’ya giden..

Avrupa'da Staj Yapan Siverekli Öğrencilerden Kaymakam Erkal'a Ziyaret
 "Leonardo da Vinci Programı" kapsamında Avrupa ülkelerinde staj imkânı sağlayan proje kapsamında 15 gün önce Lituanya'ya giden Siverek Endüstri Meslek Lisesinden 15 öğrenci stajını tamamlayarak Siverek ilçesine gelerek ilçe Kaymakamı Hamza Erkal’ı ziyaret ederek gezi ve stajları hakkında bilgi verdi.

     Endüstri Teknik Meslek Lisesi Müdürü Ferhat Kandemir, yaptığı açıklamada "Söz konusu programın Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütüldüğünü söyledi.

     Bu programın ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleriyle uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edindiğine değinen Kandemir "Tesisat Teknoloji ve Bilişim sınıfı öğrencilerinden oluşan 23 öğrenci Avrupa’ya gidecek. İlk öğrenci gurubumuz 15 öğrenci 2 öğretmenle Lituanya’ya gidip geldiler. Diğer öğrenci kafilemiz bu ay içinde Almanya’ya gidecek" 

      Kaymakam Hamza Erkal, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti. "Çocuklarımızın başarısı bize gurur veriyor, Siverek’te eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımız devam ediyor, başarılı olan öğrencilerimizin her zaman yanındayız" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER