Babasının İsmini Taşıyan Okulun Açılışını Yaptı

Babasının İsmini Taşıyan Okulun Açılışını Yaptı...

Babasının İsmini Taşıyan Okulun Açılışını Yaptı

ŞANLIURFA'nınSiverek  ilçesinde yapımı tamamlanan ve eğitim öğretime başlanan 40derslik Prof. Dr. Abdulakadir Karahan Fen lisesinin açışlını Ak partimilletvekili Zeynep Karahan Uslu yaptı. 


İlçenin ilk fen lisesi olan AbdulkadirKarhan Fen lisesinin açılış törenine Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük,milletvekili Zeynep Karahan Uslu, ilçe kaymakamı Hamza Erkal, daire amirleri veçok sayıda vatandaş katıldı. 


AbdulkadirKarahan Kitaplarının dağıtıldığı açılış töreninde konuşma yapan Zeynep KarahanUslu şöyle dedi. " En eski en köklü il olma tecrübesi yaşamış bir ilçedecumhuriyet tarihi boyunca hiç verilmemiş bir hizmeti açarak sizlerlepaylaşıyoruz, Siverek'imize ilçemize yarınlarımıza ve ortak geleceğimizekazandırıyoruz il fen lisemizi açıyoruz, burada sadece bir lise açmıyoruz yarınlarımızabir kapı açıyoruz, yarınların Karahan'larını yetiştirecek olan bu okulunkapılarından geleceğe bir kapı açıyoruz, biz gençlerimize güveniyoruz sunulanbu imkânlarla bambaşka bir gelecek inşa edeceklerine inanıyoruz, benim için çoközel bir gün ben Karahan'ın kızıyım." Dedi.


  İlçe kaymakamı Hamza Erkal " son iki yıliçerisinde büyük çaba sarf ederek eğitimde büyük yol kat ettik,  iki yıl içerisinde 63 okul planlamıştık vebunlardan 47 tanesini tamamlayarak hizmete açtık,geri kalanlarını yakın süreçteihale edilecek ve yapımına başlanacak, bu yolda her zaman çalışıp daha fazlaemek verip eğitim seviyesini daha ileri seviyelere taşıyacağız, bu güzel okulakatkılarından dolayı Zeynep Karahan Uslu 'ya teşekkür ediyorum dedi.


    Yapılankonuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri dahasonra okulu gezdi. Okul bahçesinde ilçe kaymakamı milletvekili ile birlikteağaç dikerek ağaçlara can suyu verdiler. Okul bahçesinde vatandaşlara veöğrencilere dağıtılan Abdulkadir Karahan Kitaplarını kızına imzalatmak içinöğrenciler birbiri ile yarıştı. Öğrencilerin ellerindeki kitapları imzalayanKarahan Uslu daha sonra okuldan ayrıldı.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER