BDP Eş Başkanlarının Siverek Ziyareti İptal Edildi

BDP Siverek ilçe başkanlığı 54. Gündür devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amaçlı basın açıklaması düzenlendi.

BDP Eş Başkanlarının Siverek Ziyareti İptal Edildi
Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Siverek ilçesinde ki miting istemleri Şanlıurfa Valiliğince iptal edilmesinin üzerine, Barış ve Demokrasi Partisi eş genel başkanlarından Gülten Kışanak ile beraberinde ki Milletvekillileri bu gün Siverek ilçesini ziyaret edip ilçe binasını ziyaret etmeyi planlamıştılar.
Eş başkanın ziyareti dolayısıyla dün geceden beridir ilçede yoğun güvenlik önemleri alınmaya başlandı.


    Ziyaret saatine yaklaştığı saatlerde BDP ilçe örgütünden yapılana açıklamada Diyarbakır'da bulunan eş başkanın yoğun programı dolayısıyla iptal edildiğini bunun yerine ilçe örgütü olarak ilçe binası önünde bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

    Saat 13,15'te ilçe binası önünde toplanan partililer adına basın açıklaması yapan ilçe başkanı İbrahim Ayyıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Bugün cezaevlerindeki açlık grevlerinin 54. Gününde ölümlere hızlı bir biçimde yaklaşıyoruz.
    Saatler önemli vicdan sahibi olan her insan kendine insanım diyen herkes ölümler karşısında sessiz kalmamalı ölümleri durdurmak için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız.  
    Bizlerde Siverek'te kamuoyunu duyarlı kılmak ve cezaevlerindeki bu çığlığa çığlık katmak için bir miting düzenleme kararı aldık. Bugün için Perşembe pazarında miting düzenlemek için izin talebinde bulunduk. İdarece miting başvurumuz reddedildi. Bunun üzerine programımızı Eş genel başkanımızın karşılaması ve partimizi ziyareti şeklinde düzenlendik. Dün Diyarbakır mitingi yasaklanması çıkan gerginlikler toplumda olumsuz izlenimler bırakıyor toplumu geriyor. Eş genel başkanımız ve parti yetkililerimiz bugün Diyarbakır'da olağanüstü toplanarak son gelişmeleri değerlendiriyor. Ölümlerin olmaması için neler yapılabilir bunlar görüşülüyor.
Dün gece saat 23'e kadar Diyarbakır'da cezaevlerine gidildi açlık grevinde olanlarla görüşüldü. Olağanüstü durumdan kaynaklı Eş genel başkanımız Siverek'e gelemiyor bizde programımızı iptal etmek zorunda kaldık.
Burada şunu da belirtmek isteriz ki Şanlıurfa Valiliğinin Şanlıurfa da ve ilçelerinde hiçbir demokratik eyleme izin vermemesi Kabul edilemez bir durumdur şu anda Siverek'teki olağanüstü güvenlik tedbiri demokrasi ile bağdaşır bir yönü yoktur ileri demokrasinin ne olduğunu halkımız gün geçtikçe bu uygulamalarla daha iyi anlamaktadır. Biz özgürlüklerin demokratik alanı bu kadar daraltılmasını Kabul etmiyor ve kınıyoruz bütün çabamız ölümlerin önüne geçmek ülkemize demokrasiyi tüm kurumlarıyla yerleştirmektir.

    İnsan hakları evrensel beyannamesindeki bütün haklarımızı kullanmak istiyoruz. Ve yine tekrar ediyoruz ölümleri durduralım. Demokratik çözümü yerleştirelim. Barışa hepimizin ihtiyacı var...
Basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde parti binasına geçtiler.

Haber: Abdullah LALE - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER