BDP'den Basın Açıklaması

BDP İlçe Teşkilatı iptal edilen miting ile ilgili basın açıklaması yaptı.

BDP'den Basın Açıklaması
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 25 Ağustos'ta yapmayı planladığı

"Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz" şiarıyla yapmak istediği mitingin güvenlik nedenlerin gerekçe gösterilerek iptal edilmesine tepki gösterdi. Konu ile ilgili BDP İlçe Başkanlığı parti binasında basın açıklaması düzenledi. Yapılan Basın açıklaması ilçe Başkanı İ.Halil Ayyıldız tarafından okundu açıklamada "25.08.2012 Tarihinde yapacağımız Miting Siverek Kaymakamlığının 23.08.2012 günkü tebliğiyle mitingimize yasaklama kararı verilmiştir. Yaklaşık 10 gündür miting çalışmaları yapmaktayız. Resmi başvurumuzu 13.08.2012 tarihinde yaptık. Etkinliğimize 2 gün kala yasaklama kararı doğru demokratik bir karar değildir. Gaziantep?teki olay gerekçe gösterilmekte. Eş Genel Başkanlarımızca bu kanlı eylem kınanmıştır. Faillerin yakalanarak tüm ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılması istenmiştir. Bize bu eylemi yapanları kınıyoruz. 

     Eş Genel Başkanımız Gülten Kışanak'ın katılımı ile yapılacak Miting'te tıkanan bu süreçte çözüm önerileri dile getirilecekti. Demokratik talepler ve siyasetin yapması gerekenler anlatılacaktı. Buna ne yazık ki fırsat verilmedi. Biz BDP olarak demokratik mücadelemizde ısrarlı olacağız. Demokratik kararları sonuna kadar kullanacağız.
    Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yapamadığımız mitingi ileri bir tarihte yapacağımızı halkımıza duyurur. Bizden kaynaklı olmasa da yapamadığımız etkinlikten dolayı halkımızdan özür diliyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER