Belediye Başkanı Bucak, Basın Mensupları ile bir araya geldi

Belediye Başkanı Bucak Basın Mensupları ile bir araya geldi

Belediye Başkanı Bucak, Basın Mensupları ile bir araya geldi
Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' münasebeti ile Siverek'te görev yapan ulusal medya temsilcileri ve yerel gazetecilerle tarihi gümrük hanında öğle yemeğinde bir araya geldi.
Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, gazetecilere yönelik yaptığı konuşmada''Basın ve onun temel direği olan gazetecilerin, demokratik sistemlerin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olan en önemli aktörlerin başında geldiğini'' 
ifade etti. 

     Bucak Konuşmasının devamında ''Basın mensubu olmak gazeteci olmak hakikaten zor bir meslek. Soğuk sıcak demeden araziden haber toplamak, haber yapmak ve bu haberleri zor şartlar altında halka ulaştırmak ve bu haberleri doğru ve güvenilir bir şekilde tarafsızca aktarmak meşakkatli ve güzel bir meslektir. Siverek'te özellikle basın son yıllarda kendini iyi hissettirmeye başladı Özellikle sosyal medyanın bunda etkisi büyük. Artık vatandaşlar basının gücünün farkına vardı. bunu iyi kullanmak ve adaletli kullanmak gerekir'' dedi.

     Gazetecilerle bir süre Siverek'in sorunları üzerine sohbet eden Belediye Başkanı Bucak, Gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Siverek?te imar ile ilgili yapılan düzenlemeler konusunda aksaklıkların neden yaşandığını sorması üzerine ''Siverek'te 1994 GAP İmar projesine uygun olarak bizler imar planını düzenlemekteyiz. Ne yazık ki yasa ve mevzuattaki açıklardan dolayı İmar projesinde tamamen değişime gidemiyoruz. Açmak istediğimiz cadde istediğimiz gibi olmuyor ya vatandaşlarla mahkemelik oluyoruz ya cadde açamıyoruz Kamulaştırma konusunda sorun yaşamaktayız. Bunun ancak çözümüde yasaların ve mevzuatların düzenlenmesi ile mümkün olacaktır'' dedi.

İki saat süren yemek karşılıklı teşekkürlerle son buldu.


Haber: Belediye Basın Bürosu
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER