Belediye Başkanı Bucak'tan Kadir Gecesi Mesajı

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak Kadir Gecesi vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Bucak'tan Kadir Gecesi Mesajı
Siverek belediye başkanı yayımladığı mesajda, bu yıl Kadir gecesine bir daha erişmenin manevi atmosferini yaşıyoruz. Değerini bizzat Kur?an-ı Kerimden alan Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Rahmet kapılarının açıldığı ve meleklerin yeryüzüne indiği bu mübarek gecede yeni bir başlangıcın kapısı açılmaktadır, bu nedenle Kadir gecesinden olabildiğince hakkıyla istifade edelim.
Bucak yayımladığı mesajının devamında üzülerek belirtiyorum ki Bu mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan hadiseler bizi üzmektedir, Suriye?de yaşlı, kadın, çocuk, denmeden yapılan katliamlar, Arakanda Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı insanlık dışı eylemler Ramazan sevincimizin yarım kalmasına neden olmuştur. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarına dikkat kesilerek, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir, bu sayılanlar yeryüzündeki bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhi's-selama eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.
Bu vesileyle başta Siverekli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum, Kadir gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, yapacağımız duaların kabul edilmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER