Belediye Başkanı Bucak'tan Kınama

Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenlerimiz görevi başında iken öğrenci velisi veya öğrenciler tarafından

Belediye Başkanı Bucak'tan Kınama
    Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenlerimiz görevi başında iken öğrenci velisi veya öğrenciler tarafından saldırıya uğramışlardır. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hz. Ali "bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyerek eğitimin önemine vurgu yaparken ve ilk ayetin Oku diye başlaması eğitimin ve eğitimcinin dünyadaki yerini belirtmektedir, bu nedenle Öğretmenlere saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. 
      Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız.

     Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır, yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Öğretmenlere saldıranlar aynı zamanda eğitim kurumları da zarar vererek eğitimin aksamasına da neden olmaktadırlar. Bu sorunların çözümü ve öğretmenlere uygulanan şiddet olaylarının son bulması için sorunların köküne inilmeli ve her şeyin eğitimcilerin omuzlarına yüklenmemesi düşüncesindeyiz. Umarız ki eğitim camiasının boş yere maruz kaldığı bu durum bir daha yaşanmaz. Bu vesile ile eğitim camiasında bulunan eğitimci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, temennimiz öğrencilerimiz ve velilerimiz geleceği inşa eden eğitimcilere daha fazla duyarlı olurlar. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER