CHP Genel Başkanı Tanrıkulu İnsan Kemiklerinin Bulunduğu Alana Gelerek İncelemede Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Siverek ilçesine geldi.

CHP Genel Başkanı Tanrıkulu İnsan Kemiklerinin Bulunduğu Alana Gelerek İncelemede Bulundu
     Tanrıkulu ile bir grup parti üyesi Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesinde geçtiğimiz hafta bir inşaattın kazı çalışmaları sırasında bulunan insan kemiklerinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
    Tanrıkulu yaptığı açıklamada basından ve arkadaşların haber vermesiyle Siverek'te böyle bir durumun olduğunu öğrendiklerini bu amaçla geldiklerini belirterek şunları kaydetti. ''Burada gözle görünen çoğunluğu toplanmış insan kemikleri bulunuyor. Basında yer aldı arkadaşlarımızın haber vermesiyle bizzat gelip tanıklık yapmak Cumhuriyet savcısıyla görüşüp bilgi almak için geldim. Buradaki kemiklerin yaşı henüz tespit edilmemiş adli tıpa gönderilecek o zaman kesin kemik yaşı belirlenecek Bölgemizde Siverek Şanlıurfa dâhil olmak üzere son otuz yılda ve öncesinde faili meçhul cinayetler oldu kayıplar var bu hat üzerinde de Siverek Diyarbakır hattı üzerinde de birçok cinayetin işlendiğini, kayıp vakası olduğunu biliyoruz, burası yerli tanıkların anlatımına göre yakın zamanda mezarlık olarak kullanılmamış burada ki gömü biçimi bir törenle ve ya başka şekilde gömülmediğini gösteriyor, toprağın yüzeyine yakın bir şekilde gömülmüş, umarız yakın bir tarihte gömülmüş olduğu çıkmaz, beklenti içinde olan onlarca insanımız var yakınlarını arayanlar var sonucu bekleyeceğiz, başka ülkelerin toprakları kazıldığında yer altı zenginlikleri çıkar bize de faili meçhul cinayetlerin kemikleri çıkar'' dedi. 

     Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu inceleme yaptığı alanda bulunduğu sıra yakınları kayıp olan ailelerde gelip kendisiyle görüştü.1979 Yılında Siverek ilçesine bağlı Üstüntaş köyünde Kayıp olan Yılmaz Kalman'ın ağabeyi Eyüp Kalman kayıplarının kemikleri dâhil olsa bulunması için yardım istedi.   ''Tanrıkulu meclise soru önergelerini vereceklerini olayı takipçisi olacaklarını'' belirtti.
     Tanrıkulu Kemiklerin bulunduğu alandan ayrılarak Siverek adliye sarayına gidip Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştü.
     Adliye Çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Tanrıkulu, Kemiklerin adli tıpa gönderildiğini adlı tıp sürecinin hızlandırılması için devreye gireceğini belirtti.
Tanrıkulu öğlen yemeğini yedikten sonra Siverek'ten ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER