Dezavantajlı Gençler Sporla Eğitime Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının...

Dezavantajlı Gençler Sporla Eğitime Başladı

     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, spor ve gençlik kulüpleri ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle hazırladığı "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" Siverek'te uygulamaya başlandı. 
      Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen proje kapsamında İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde başlayan eğitimler İlçede, tespit edilen 1200 dezavantajlı genç sosyal ve sportif eğitim verilecek. 

     İlk etap olan 19 - 24 yaş grubu eğitimlere başladıklarını belirten Proje Eğitim Koordinatörü -Cengiz Tursun yaptığı açıklamada; "Proje Ağustos 2015'e kadar sürecek önceden belirlenen 1200 öğrencimizden 19-24 yaş arası olan grubumuzla eğitimlere başladık. Projede amacımız sporla eğitimin sosyal hayata katılımını sağlamak böylelikle sosyo - ekonomik durumu düşük olan öğrencilerin toplumsal yaşama katılımını sağlamaktır. Proje kapsamında görevli olan uzmanlarımız tarafından muhtelif spor oyunları üzerinden katılımcıların kendilerini disipline etmelerini ve hayata bakış açılarını güçlendiriyoruz. Bu eğitimle birlikte gençlerimizin iletişim becerileri ve aktivitelere katılımlarının artacağını, gençlerimizin topluma daha kolay entegre olacağını, olumsuz bir çok şeyden uzak duracaklarına inanıyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER