Duyarlı vatandaştan örnek davranış

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde PTT tarafından ödemelerine başlanılan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) yardımları sistem arızası nedeniyle hak sahiplerine yüksek meblağlar yatırıldı, bankamatik ’ten para çekmeye giden duyarlı vatandaşlar yanlışlıkla yatırılan paraları PTT müdürlüğüne teslim etti.

Duyarlı vatandaştan örnek davranış

Her ay düzenli olarak Sosyal Politikalar Bakanlığınca eğitim yardımları çerçevesinde çocukların eğitime devam etmesi amacıyla ailelere yapılan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) yardımları sistem arızası nedeniyle yüksek meblağlar yatırıldı.

Sabah erken saatlerde bankamatiklerden yardımları çeken bazı duyarlı vatandaşlar hesaplara yanlışlıkla geçen paraları çekerek PTT müdürlüğündeki yetkililere makbuz karşılığında teslim ettiler.

-DUYARLI VATANDAŞLARIN YANLIŞ YATIRILAN PARALARI TESLİM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Sabah erken saatlerde bankamatik’e çocukların yardım parasını çekmeye gittiğini belirten Bahri Bağsever şunları kaydetti. ’’Her ay çocuklarımız için eğitim yardımları adı altında Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) ödemeleri yapılıyor, bende sabah parayı çekmeye gittiğimde hesapta 23 milyar 580 TL gibi çok yüksek bir parayla karşılaştım, şaşırdım bir yanlışlık olduğunu fark edip parayı çekerek PTT müdürlüğüne gelip konuyu anlattım, yetkililerde sistem arızası nedeniyle yatırıldığını söylediler. Bu para hakkım olmayan bir para olduğu için vatandaşlık görevimi yerine getirerek parayı teslim edip hakkım olan parayı aldım, bu konuda herkesin duyarlı olması gerekir hakkımız olmayan paraların teslim edilmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

-HARAM OLDUĞU İÇİN KABUL ETMEDİM

ATM’den çocukların eğitim yardımını çekmeye gittiğinde hesapta 40 bin 500 TL ile karşılaştığını söyleyen Ramazan Kızılkaya ise şunları kaydetti. ‘’Sabah işe giderken ATM’den parayı çekmeye gittiğimde çocukların öğrenci parası yatırılmıştı, hesapta 40 bin 500 TL. görülüyordu, paraları alıp yetkililere teslim ettim, hakkım olan parayı aldım. Bu para bizim için haram olduğu için kabullenemedim, yanlışlığı fark eden duyarlı vatandaşların paraları teslim etmesi gerekiyor’’ diye konuştu.

-15 BİN 400 TL PARA YATIRILMIŞTI

Bankamatik’ten para çekerken 15 bin 400 TL parayla karşılaştığını söyleyen Halil İbrahim İstemil ise şunları belirtti. ‘’Sabah ATM’ye uğradığımda çocukların yardımları yatırılmıştı, yatırılan para çok yüksek 15 bin 400 TL para yatırılmıştı, bu kadar yüklü paranın yardım olmadığını fark ederek çekip hakkım olmayan bu parayı yetkililere teslim ettim’’ diye konuştu.

Sosyal Politikalar Bakanlığınca her ay yatırılan ŞNT ödemeleri sistem arızası nedeniyle yanlış yatırıldığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER