Hastane yönetimi Siverek’te ki gazetecilerle bir araya geldi

Siverek Devlet Hastanesi yönetimi, ilçede yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Hastane yönetimi Siverek’te ki  gazetecilerle bir araya geldi

Bir süre önce göreve başlayan Başhekim Hasan Şık ve hastane idari yönetimi gazetecilerle bir araya geldi.

Hastanedeki idari ve sağlık hizmetleri ile yürütülen çalışmalar konusunda gazetecilere bilgi veren Başhekim Hasan Şık, yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Yönetim olarak kısa süre önce göreve başladıklarını dile getiren Hasan Şık, tespit edilen eksikliklerin giderilmeye başlandığını söyledi.

Vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için çalıştıklarını belirten Başhekim Şık, “Özellikle devam eden pandemi süreci tüm kesimleri olumsuz yönde etkiledi. Biz olumsuz yöndeki etkileri en aza indirgemek amacıyla çaba sarf ediyoruz. Hastanemiz nüfusa oranla en iyi hizmeti vermek için çalışıyor. Mutlaka eksiklikler aksaklıklar olacaktır, bunu da sağ duyu içerisinde el birliğiyle çözüme kavuşturacağız.” dedi.

Herkesin hastaneyi evi bilerek hareket etmesi gerektiğini aktaran Şık, “Karşılaştığımız bazı manzaralar karşısında şaşırmamak elde değil. Kasıt aramıyoruz ancak biraz daha duyarlı olunması gerektiği kanaatindeyim. Her konuda hastanenin bize ait olduğunu bilmeli, ona göre davranmalıyız. En basit tabiriyle ve sık sık şikayet konusu olan temizlik konusunu söylemeden geçmek olmaz. Hastaneye gelen bir hasta ya da hasta yakını, yiyeceklerini yedikten sonra elindeki çöpü kutuya atmak yerine ya ortalıkta bırakıyor ya da ortalığa savuruyor. Elbette ki o çöpler bir şekilde toplanacak ancak burada söz konusu hastaneye gelenler yine bizleriz. Yani hastanemizi kirleten yine bizler oluyoruz.” diye konuştu.

Sürekli artan nüfusla beraber geniş bir hasta topluluğuna sahip hastane binasında daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla çeşitli düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Başhekim Hasan Şık, gelen taleplerin değerlendirildiğini aktardı.

Başhekim Hasan Şık’ın açıklamalarına katıldığını dile getiren gazeteci-yazar Şükrü Dolaş, her vatandaşın temizlik konusuna azami dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Bunu daha önce de çeşitli platformlarda dile getirdiğini belirten Dolaş, “Bizler temizlik konusunda evimize nasıl özen gösteriyorsak hastanemizi de evimiz gibi görerek aynı özeni göstermemiz gerekiyor. Sağlık çalışanlarına karşı daha nazik ve kibar olmamız lazım. Evet bizler hasta olduğumuz için hastaneye geliyor, canımız yanıyor ancak karşımızdaki sağlık çalışanının da insan olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Çünkü doktor ve hastane çalışanları 24 saat süresince bizler gibi hasta olan sayısı yüzleri bulan hastayla ilgileniyor. Bu bilinçle hareket edersek hem daha kaliteli sağlık hizmeti almış oluruz hem de doktorlarımızın kentimize daha uzun süreli hizmet etmesini sağlarız.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıya başhekim yardımcıları Abdulrahman Bağmancı, Muhammed Kendal Akman, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Kutbettin Ahmer, Müdür Yardımcıları Vural Kalman, Salih Demir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mustafa Yıldız ile sağlık çalışanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER