'Eczacıbaşı Gönüllüleri' Topluluğu Siverek'te Fen Laboratuarı Açtı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde "Eczacıbaşı Gönüllüleri" tarafından Halit Gülpınar ilk ve ortaokulu'na hobi ve Fen Teknoloji laboratuarı kuruldu.

'Eczacıbaşı Gönüllüleri' Topluluğu Siverek'te Fen Laboratuarı Açtı
    Açılış programına AKP Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücesoy, Eczacıbaşı Gönüllüleri lideri Neslihan Yazıcı, Proje Ekip lideri Menderes Yavuz katıldı.

      Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Eczacıbaşı Gönüllüleri Lideri Neslihan Yazıcı; "Dokunun Dünyalar Renklensin", sloganı ile yola çıktıklarını belirterek "Çocuklarımızın sosyal alanlarda çok amaçlı odalarda kendilerini geliştirerek daha iyi bir gelecek inşa etmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı serf edeceğiz. 
       Eczacıbaşı Gönüllüleri tamamı gönüllülerden oluşan bir topluluk Türkiye'nin dört bir yanına okullara kırtasiye, okul kıyafetleri, laboratuar ve hobi odaları projelerimiz oldu. Bugünde burada okulumuzun Fen Laboratuarı için toplandık. Umuyoruz ki elimizden gelenlerin daha iyisini yapmak için çalışmaya da devam edeceğiz. Ben bu anlamda özellikle Sayın Kaymakamımızın şahsına ve tüm personele yardımları ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

      Ardından kürsüye gelerek konuşma yapan AKP Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar ise şunları kaydetti. "Bugün burada yapılan hizmet küçük görünebilir. Malumunuz 73 bin civarında öğrenci sayımız var, ki bu rakam bir çok il nüfusuna denk gelmektedir. Böyle yoğun öğrenci sayısının olduğu ilçede bu hizmet bile büyük bir katkı olduğunu düşünüyorum. Bakınız burada birileri aracı olmuş ve bu fen teknoloji sınıfının açılışına vesile olmuş. Fakat ne olmuşsa bu hizmetin bile buraya gelmemesi için bin bir tane bürokrasi engeli ve tasnif etmediğimiz sonuçlar alınmış ve bana gelindi söylendi. Şaşırdım kaldım ve devreye girmek zorunda kaldım. Bugün Siverek'te bir Sivil İnisiyatif oluşturulmuş ve bu inisiyatif eğitim sorunları üzerine komisyon oluşturmuş bu komisyon klasik Siverek zihniyeti ile tüm sorunları Milletvekili'ne götürelim çabası içindeler. Tüm sorunların çözümü sanki Milletvekilinde bitiyormuş izlenimi verilmekte. Bugün Eczacıbaşı Gönüllüleri vakfı ile iletişime geçen bir Okul Aile Birliği Başkanı var Milletvekilinden habersiz kendileri devreye girmiş ve yapmışlar. 

     Söylemek istediğim nokta şu, neden ben Laboratuar açılması için bile devreye girmek zorunda kalayım bürokrasi sorunlarından dolayı?" dedi. Gülpınar ayrıca öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada "Siverek'e yardım edecek, taş üstüne taş koyacak her kim olursa olsun gerekirse sırtınıza bassınlar yükseltin yeter ki Siverek'e hizmet etsinler." dedi.  Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum" 

     Gülpınar konuşmasının ardından, konuşma sırası Kaymakam Erkal'a gelince  23 Nisan nedeniyle İlçe Kaymakamımızı temsilen bir öğrencinin konuşma yapmasını rica edince ilginç görüntüler ve diyaloglar ortaya çıktı.

       İlçe Kaymakamı Hamza Erkal yaptığı konuşmada, Bugün burada çok kıymetli bir etkinlik nedeniyle bir aradayız. Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen önemli bir sektördür. Eğer siz geleceği inşa etmek istiyorsanız yatırım yapacağınız insan ve çocuklar olacaktır. Bu çocukları yetiştirebileceğiniz kurumda Okuldur. Buda ancak gönlü eğitim ile çarpan öğretmenlerle olacaktır. 
      Gelişmiş ülkelerin yaptığı da eğitim alanında Arge çalışmaları yapmak. Şuana kadar Türkiye'de ve bölgemizde bu arge çalışmalarının değeri yeni yeni anlaşılmakta ve yatırım yapılmakta. Siverek gerçeklerini anlamak için şunları belirtmeden geçmek olmaz, 0 - 19 yaş arası genç nüfus sayımız 120 bin, 0 - 6 yaş grubunda 36 bin öğrencimiz ve toplam 70 bin öğrencimiz var. Bu nedenle bu öğrencilere alt yapı yetiştirmekte bazen sıkıntılar yaşıyoruz. Çözüm noktasında elimizden geleni yapıyoruz bu yıl 56 okul projemiz var. Gazetelere boy boy çıkan sınıflarımızın kalabalık kareleri 2 yıl sonra tarihe karışacağına inanıyorum. Devasa bir ilçede yaşıyoruz ama bir yandan da büyük ilçenin getirdiği sorunlarda haliyle fazla oluyor. Umuyoruz ki bu teknolojik sınıfları çocuklarımızın gelecekte birer bilim adamı ve iyi öğrenme konusunda gereken donanıma sahip olacaktır.

     Yapılan protokol konuşmalarının ardından hobi odası ve Fen Teknoloji sınıfının açılışı gerçekleşti. Fen ve Teknoloji odasında öğrencilerin hazırladıkları deneyleri izleyen Milletvekili Gülpınar ve Kaymakam Erkal öğrencileri tebrik etti. 
      Yapılan ikramın ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER