Karacadağ Göçerlerinin Tek Umudu Başbakan

Merkezi Siverek'te bulunan Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan sorunlarının çözümü için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a dilekçe yazarak...

Karacadağ Göçerlerinin Tek Umudu Başbakan
     Merkezi Siverek'te bulunan Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan sorunlarının çözümü için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a dilekçe yazarak bu güne kadar göçerlerini sorununa hiçbir siyasinin çözüm bulamadığını tek umutlarının Başbakan olduğunu belirtiler. 
     
      İlçenin İnönü bulvarında bulunan Dernek binasında gazetecilere açıklamada bulunan Dernek Başkanı Hamza Ağan yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Bilindiği gibi Karacadağ göçerlerinin yol, sağlık ve eğitim sorunları çözülmedi, bunun yanı sıra kışlık ve yazlık kalabilecek yerleri yok. 

      Son günlerde Diyarbakır İl'i Alatosun Belde Belediyesi, bölgede bazı mera alanlarında ağaçlandırma adı altında mera alanlarımızı yok ediyorlar. Biz dernek olarak ağaçlandırmaya karşı değiliz,yapılanların hayvancılığa zarar verdiğini göçerliği sona erdirecek bir işlem olduğuna inandığımız için sorunun çözümü için Başbakanımıza bir dilekçe yazarak yardım istedik göçerlerin sorunlularının çözümü ancak Başbakanın talimatıyla olur" 

Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER