Gazetecilere Yapılan Saldırıya STK'lardan Kınama

Siverek'te Gazetecilere Yapılan Saldırı İlçede Bulunan Siyasi Parti Ve Bazı Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Kınadı

Gazetecilere Yapılan Saldırıya STK'lardan Kınama

Siverek ilçesinde dün gece meydana gelen trafik kazasını haberleştirmek amacıyla hastane bahçesinde çekim yapmaya çalışan beş gazeteciye
yapılan saldırı sonucunda gazetecilerin kameraları fotoğraf makineleri
kırılmıştı.

       İlçede faaliyet gösteren bazı sivil toplumkuruluşu ile siyasi partiler gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

       Eğitim Bir Sen binası önünde 26 siviltoplum kuruluşu adına basın açıklamasını yapan Siverek Yardımlaşma Derneğiyönetim kurulu üyesi Kasım Bakudan'nı okuduğu basın açıklamasında şu bilgilere yerverildi" İlçemizde dün gece meydana gelen trafik kazasındaki olayıhaberleştirmek için giden Siverek'te çalışan gazeteci arkadaşlarımıza çirkinbir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı hukuk tanımaz, kaba gücü kendine hukukhaline getiren, ilçemizde de artık çürümeye yüz tutmuş bir zihniyetin ürünüolduğunu düşünüyor ve şiddetle kınıyoruz.

Her nesebeple olursa olsun, basın çalışanlarının bu tür saldırılara uğramasıgazeteciliği susturma gayretlerinden öteye başka bir anlam taşımamaktadır. Tekamacı kamuoyunu bilgilendirip haber yaparak yapılan yanlışların üzerinegiderek, gerekli mercileri haberdar etmek olan gazeteciler bu tür saldırılarile ne görevini yapmaktan, ne de kamuoyunu bilgilendirmekten vazgeçmeyecektir.Yaşadıkları çirkin saldırıdan dolayı değerli Basın Mensuplarımız, Abdurahmen DenizUğurlu, Bahattin Yolaçan, Hakan Lale, Lütfü Yalgı ve Ahmet Cemil ÇiftelKardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Basın mensubu ve gazeteci arkadaşlarımıza yönelik sözlü vefiziksel saldırılar basın özgürlüğü açısından bir utanç konusudur. Busaldırının halkın bilgi edinme hakkına yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyorbasın mensuplarına bu türden saldırılar kimden gelirse gelsin aynı tepkiyigöstereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda gereklitedbirleri almalarını ve böyle olayların tekrarlanmaması konusunda hassasiyetledavranmalarını bekliyoruz"

        Gurup dahasonra sessizce dağıldı. Gazeteciler kendilerine destek veren STK temsilcilerineteşekkür etti.

 Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER