Adalet Bakanlığı 550 İcra Müdürü ve Yardımcısı Alacak

Adalet Bakanlığı 550 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık alımı yazılı sınavla yapacak.

Adalet Bakanlığı 550 İcra Müdürü ve Yardımcısı Alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü sınavla toplamda 550 icra müdürü ve yardımcısı alınacak.

Personel alımı başvuru şartları kılavuz halinde adayların erişimine açılırken, alım yazılı sınavla yapılacak. Sınava katılacakların 300 TL sınav ücreti yatırması gerekiyor.

Sınava başvurular 16-23 Şubat 2022 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacak. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacak. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacak.

SINAV ÜCRETİ ÖDEME ŞEKLİ

Sınava girecek adaylar söz konusu başvuru tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 300 TL sınav ücreti yatıracak. Ödemeler Banka/ATM'den yapılamayacak. Adayların sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırması gerekiyor.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adayların 450 TL olan sınav ücretini aynı gün yatırması gerekiyor.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER NELER?

İcra müdürü ve yardımcıları ile icra katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3’üncü maddesinde belirtilen şu şartları taşımak gerekiyor:

-Türk vatandaşı olmak.

-1 Ocak 2022 tarihi itibarı ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

-Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak.

-Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

-Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

-Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak.

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

-Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER