Hayvan Barınağını Kim Kapattı?

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde kapatılan hayvan barınağının Siverek Belediyesi mi, yoksa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından mı kapatıldığını tartışıyor.

Hayvan Barınağını Kim Kapattı?

      Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde kapatılan hayvan barınağının Siverek Belediyesi mi, yoksa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından mı kapatıldığını tartışıyor.


       Viranşehir yolu üzerinde Siverek Belediyesine ait hayvan barınağının kapatılması haberlerini sosyal medya da paylaşan Siverekli vatandaşlar, yetki karmaşası nedeni ile kapatılan hayvan barınağının kimin tarafından kapatıldığını merak ediyor. Siverek Belediyesi yaptığı açıklamada ''yetki alanımıza girmiyor, ancak yine de kapatmadık'' dese de hayvan barınağında bulunan personellerini çekmiş durumda. Barınak kapalı olmasına rağmen barınakta bulunan başıboş köpekler tellerden barınağa girmeye çalışıyor.


       Büyükşehir yasasının Şanlıurfa'da daha tam anlamı ile yerleşmemesi nedeni ile Siverek'te 2012 yılında, 10 bin metre kare üzerine, 130 Bin TL'ye yapılan hayvan barınağı, personel ve mama ihalesi yapılmadığı için terk edilmiş durumda.


HAYVANSEVERLER TEPKİLİ


      Siverek Belediyesi ekipleri yaklaşık bir haftadır şehir merkezinde bulunan başıboş köpekleri geceleri ekipleri ile birlikte sokaklardan topluyor. Barınağın kapalı olması nedeni ile bazı hayvan severler, köpeklerin barınaktan ve sokaklardan toplatılarak, Karacadan ve Pirinçlik civarında kırsal alana bırakıldığını iddia etti. Kulağında küpe bulunan köpekleri sokaklardan toplayan ekiplerle karşılaşan muhabirlerimiz, fotoğraf çekmek isteyince Siverek belediyesi görevlileri tepki gösterdi. Muhabirlerimizin geldiğini görünce çalışmaya ve köpekleri toplamayı bırakan belediye çalışanlarının bu tepkisi aslında iddiaları doğrular nitelikte.


MADEM YETKİ ALANINIZ DEĞİL, KÖPEKLERİ NEDEN SİZ TOPLUYORSUNUZ?


        Mama ve Personel ihalesi yapılmayan barınakta personelini çeken Siverek Belediyesi yetki alanına girmediğini gerekçe gösteriyorken. Şehir merkezinden toplanan ve daha önce barınakta rehabilitasyonu yapılan kulağında küpe olan köpekler nasıl oluyor da kapalı olan hayvan barınağına götürülüyor. Zaten toplanan köpekler barınakta işlemi bittikten sonra sokaklara bırakılmış, köpekler tel kafesli araçla toplanan köpekler neden çadırla kapatılmış kamyon kasasına konularak toplanıyor. Şimdi sorulması gereken soru. Hayvan barınağına götürülmeyen köpekler nereye bırakılıyor?


A
bdullah Hakan Lale'nin Özel Haberi 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER