Türk Eğitim Sen Siverek'te Eğitim Sorunlarını Araştırdı.

Türk Eğitim Sen Siverek'te Eğitim Sorunlarını Araştırdı....

Türk Eğitim Sen Siverek'te Eğitim Sorunlarını Araştırdı.

Türk Eğitim Sen olarak; eğitim öğretim döneminin sonundailçemizde eğitim alanında yaşanan sorunlarla ilgili kapsamlı bir araştırmayaptık.

 

Yapmış olduğumuz araştırma sonucunda ilçemizdeeğitim-öğretim alanında tespit ettiğimiz ve aşağıda kamuoyuyla paylaşacağımızsorunlara dair yetkilileri acilen sorumluluğa davet ediyoruz.

 

1-Son bir yıl içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü MakamıÇeşitli çıkar çatışmaları sebebiyle 3 defa koltuk değiştirmiş buna bağlı olarakgelen kişi kendi düzenini kuramadan bir sonraki kişiye devretmek zorunda kamış,bu sebepten eğitim öğretimin düzenli işleyişi hususunda gereken devamlılıksağlanamamıştır.İlçemizdeki eğitimi geliştirmeye yönelik olançalışmalar,eğitimin başı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan istikrarsızatama ve  anlamsız müdahalelerden dolayı çıkar çatışmalarınayenilmiş,gelen kişi ya koltuğunu korumak için yada asilleştirme gayretinegirdiğinden eğitim sorunları ikinci plana atılmıştır.

 

2-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirmelerinde liyakatve yasal mevzuat ön planda tutulmalı, kadrolaşmaya ve yandaşlığa yönelik basitve çıkarcı girişimlere son verilmelidir.

 

3- 2014 yılı Eylül ayında eğitim-öğretim faaliyetlerinebaşlayan okullar,idareci görevlendirmelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı 2015yılı Şubat ayı itibariyle halen bir düzene girememiştir.Okullarımıza yapılanidareci atamaları herhangi bir sendika,herhangi bir aile veya hatırı sayılırkişilerin isteğiyle değil hak ediş açısından sınav yolu ile veya İlçe MilliEğitim Müdürleri tarafından eğitim öğretimi daha yükseltecek ve onurlandıracakçalışma gayreti üst düzey olan kişilerden seçilmelidir.

 

4-  Özellikle köylerdeki okullarımızda sık sık yaşananelektrik ve su kesintilerinden kaynaklı hem öğrencilerimiz hem deöğretmenlerimiz ders işleyemez duruma gelmektedir. Yıllardır süregelen  busoruna artık geçici değil, kalıcı çözümler getirilmelidir.

 

5- Okulların fiziki koşullarının düzeltilmesiyle ilgili okulyönetimlerince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen resmi yazılara vetaleplere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zamanında cevap verilmediğitespit edilmiştir.

6-Okullara yeterli b

ütçe ve ödenek ayrılmadığı için okul idarecileri maddiyatgerektiren sorunları çözmekte sıkıntı yaşamakta ve bu sıkıntılarını velilerimizaracılığıyla çözme zorunluluğu ile karşı karşıya kalmaktadırlar. 

7- Okullarımızın çevrelerinde bulunan internet cafe vezararlı madde satanlar ile ilgili ciddi önlemlerin alınması ve denetimlerinyapılması gerekmektedir. İlgili birimlerin Denetimlerini sıklaştırmaları vecaydırıcı yaptırımlar uygulamaları gerekmektedir.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğününbu durumla ilgili yetkili kurumlarla iletişime geçmediği,Madde bağımlılığı ileilgili öğrencileri bilinçlendirme konusunda yeterli çalışma yapmadığıgörülmüştür.

 

8- İlçe Milli Eğitim de görevli olan amir ve memurlarınöğretmenlere karşı takındıkları sert ve sıkıcı tavırlardan ve özellikle birkısım memurun amir havasına bürünüp öğretmenleri ciddiye almamasından dolayıöğretmenler, İlçe Milli Eğitim binasına soğuk bakmakta, gidildiği zamanda biran önce çıkılması gereken bir yer olarak görmektedir.İlçe Milli Eğitimiçerisinde oluşan koordine eksikliğinden dolayı okullarda görev yapanidareciler herhangi bir resmi iş için İlçe Milli Eğitim binasına gittiğindeyeterli bilgi alamamakta bu sebepten dolayı çok basit bir iş bile uzun süresürebilmektedir.

 

9- Okulların temizlik elemanı ihtiyacı okullar açılmadançözüme kavuşturulmalı ve belirli bir zümrenin tekeline bırakılmamalıdır.Bukoordinatörlüğün yönetimi işinin ehli olan  kişilere verilmeli, ayrıcaokulların temizlik elemanı ihtiyacı yaz tatilinde de karşılanarak çalışma süresibir Eğitim Öğretim yılı boyunca devam etmelidir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak bir ilin nüfusu kadar yaklaşık 80.000öğrenci ve 4000 eğitim çalışanına sahip ilçemizde eğitim öğretim açısındansağlıklı bir gelecek adına malum sorunların ortadan kalkması  için elimizdengelen gayreti göstereceğimizi belirtir ,Yaşanan haksız durumlara karşı tümeğitim neferlerimizin destekçisi olacağımızı ,elimizden gelen tüm gayretigöstereceğimizi ülkemizin yeni yetişen nesillerine temiz bir gelecek bırakmaaşkıyla çalışan bir sendika olarak taahhüt ederiz.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER