HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'dan şehir içi ulaşıma yapılan zamma tepki gösterdi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu şehir içi ulaşım zammına tepki göstererek zammın iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'dan şehir içi ulaşıma yapılan zamma tepki gösterdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 23 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere şehir içi toplu ulaşım taşıma bilet fiyatlarını güncelledi.

Yeni tarifeye göre; şehir içi tam ulaşım ücreti 3,5 liradan 4,5 liraya, şehir içi öğretmen ulaşım ücreti 3 liradan 3,80 liraya, şehir içi indirimli ulaşım ücreti ise 2 liradan 2,5 liraya çıkarıldı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şehir içi ulaşım zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, belediyelerin kâr amacı güden kurumlar olmadığını ifade ederek, "Belediyeler kâr amacı güden ticari kuruluşlar değildir. Belediyeler, hizmet kurumlarıdır. Belediyeler halk için zararı göze almalıdır. Halka zarar ettirmemelidir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu son zam ile beraber beli bükülmüş halk, daha da zor duruma sokmuştur. Son zam ile beraber tam bilet ile gidiş geliş yapan bir kişi 9 TL ödeyecektir. Şanlıurfa için bu büyük bir zamdır. Büyükşehir Belediyesi bu zammı derhal iptal etmelidir." şeklinde konuştu.

Özaslan, bahsi geçen zammın iptal edilmesinin ardından 'Özel Halk Otobüsleri' işletmecilerinin de bu durumdan etkilenmemeleri için akaryakıt fiyatlarının normal bir seviyeye gerileyene kadar geçici olarak Büyükşehir Belediyesine şu tavsiyelerde bulundu:

"Özel Halk Otobüslerine taşıdıkları yolcu başına 1 TL destek verilmelidir ya da akaryakıt desteği verilmelidir. Geçici süreye kadar hizmet satın alma yolu ile Özel Halk Otobüsleri kiralanmalıdır. Tekrar söylüyorum; Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Kâr amacı güden özel kuruluşlar değildir.

Tüm Şanlıurfa halkı adına Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunuyorum; yapmış olduğunuz bu hatadan bir an önce dönün ve bu zammı iptal edin. Halka zarar ettirmeyin, zararı siz göze alın." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2022, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER