İlçe Emniyet Müdürlüğü Sokakta Çalışan Çocuklar İçin İş Başında

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği ile Toplum Destekli Polis Bürosu ile tüm....

İlçe Emniyet Müdürlüğü Sokakta Çalışan Çocuklar İçin İş Başında
      Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği ile Toplum Destekli Polis Bürosu ile tüm kamu ve kurumların yer aldığı "Geleceğimizi Karartmayalım" Projesi kapsamında ilçede sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili okullarda velilere slayt eşliğinde bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı.
     İlçede bulunan ilköğretim okulları ve ortaokulların toplantı salonlarında düzenlenen toplantılarda çocukların sokakta çalıştırılmasının yasal olarak yasak olduğu hatırlatılarak sokakta çalışan çocukların karşılaşa bilecekleri tehlikeler anlatıldı.
    İlk etapta ilçenin Dumlupınar ve Gazipaşa ilk ve ortaokullu sınıf toplantı salonunda velilere yönelik düzenlenen bilgilendirme seminerine katılıp velilere bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil velilere hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Çocuklarımız geleceğimizdir, bazı velilerimiz bilerek ve bilmeyerek çocukların sokakta çalışarak geleceğini olumsuz etkiliyor. Bazı anne ve babalar çocukları 5 TL kazandığı için sevinebilirler oysa bu davranışlarıyla çocuklarını başıboş tehlikelere açık bıraktıklarının farkında değiller, Görevli arkadaşlarımız verdikleri bilgilerde sokakta çalıştırılan çocukların nasıl bir tehlike içinde olduklarını anlattılar, çocuklarının sokakta çalışmasına göz yuman ailelerden ricamız bu konuda duyarlı davranarak çocuklarının sokakta çalışmasına müsaade etmeyerek bize yardımcı olsunlar."  Ailelere yönelik toplantılara devem edileceği belirtildi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER