İlçe Müftülüğünden Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

Siverek İlçe Müftülüğü Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı yayınladı. İlçe Müftüsü A. Hilmi Yazar yayınladığı mesajda;

İlçe Müftülüğünden Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı
     Siverek İlçe Müftülüğü Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı yayınladı. İlçe Müftüsü A. Hilmi Yazar yayınladığı mesajda; "İslâm âlemi olarak 16 Mayıs 2013 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, mübarek üç ayların başladığının habercisi, her sene bizleri Yüce Kur-an'la yeniden buluşturmaya gelen Ramazan-ı şerifin müjdecisi Regaib gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

      Müminler için bütün günler ve aylar, Allah'ı hoşnut etmek ve rızasını kazanma amacıyla ve ubudiyet bilinciyle geçirilir. Ancak üç aylar olarak bilinen bu aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı bir mevsimdir. Bu ayların içinde bazı geceler ise bu coşkunun heyecana ve manevi zevke dönüştüğü müstesna zaman dilimleridir. Ramazan ile taçlanan bu mevsim, İslâm'ın barış ve esenlik mesajının mümin dimağlarda diri tutulmasını sağlamakta ve her türlü kötülüklerden arınmış kalpler, imanın birleştiriciliğiyle toplumsal dönüşümü gerçekleştirerek hakka, hukuka ve ahlaka dayalı gerçek kardeşliği ve dayanışmayı hayata geçirmektedir.
Regaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda tutkuyla çaba sarf etmek demektir. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk'ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.  


     Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bilhassa İslâm dünyasının her beldesinde akan kanların durması için Rabbim'e dua ve niyaz ediyorum. Reyhanlı'da rahmet-i Rahman'a kavuşarak şehadete erenlere Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyor; bu vesileyle tüm insanlığın huzurunu tehdit eden her türlü şiddet ve tedhişin ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını, bunun için kalplere ülfet vermesini; rağbetlerimizim iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyaz ediyorum"dedi. 


Haber Merkezi 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER